Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Tuca Zbarcea & Asociatii, alaturi de ING Continental Europe in investigatia Consiliului Concurentei pe piata fondurilor de pensii


15.06.2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Concurență, Content, Corporate
JURIDICE - In Law We Trust

Echipa de avocaţi Țuca Zbârcea & Asociații a asistat ING Continental Europe Holding BV (societate mamă a ING Asigurări de Viaţă şi ING Fond de Pensii, active în Romania) în investigaţia declanşată de Consiliul Concurenţei în anul 2007.

Potrivit Ordinului preşedintelui Consiliului Concurenţei, s-a dispus închiderea investigaţiei cu privire la posibile fapte anticoncurenţiale implementate de şase societăţi de pe piaţa administrării private de fondurilor de pensii obligatorii (Pilonul II) din România. Suspiciunea de practică concertată prin intermediul acţiunilor de lobby derulate de părţile investigate a fost înlăturată după o analiză îndelungată a dovezilor şi argumentelor strânse de către echipa de investigaţie a Consiliului Concurenţei.

Echipa de avocaţi specializată în dreptul concurenţei din cadrul Ţuca Zbârcea & Asociaţii care a asistat ING Continental Europe Holding BV a fost formată din Raluca Vasilache, Avocat asociat; Anca Jurcovan, Avocat colaborator coordonator; Andreea Oprişan, Avocat senior.

„Salutăm decizia finala a Consiliului Concurenţei, care dovedeşte o analiză detaliată şi matură a tuturor circumstanţelor cazului, precum şi a dovezilor furnizate de către părţi. Considerând experienţa noastră extinsă în investigaţii ale autorităţii de concurenţă, acest caz s-a dovedit a fi unul complex, unde argumentele logice şi economice au avut un rol determinant. Totuşi, concluzia că activităţile de lobby ale întreprinderilor active într-o anumită piaţă ar excede sfera de aplicare a legii concurenţei, indiferent de mijloacele prin care se desfăşoară şi indiferent de natura informaţiilor schimbate între participanţi, este total eronată. Este necesară o analiză riguroasă, de la caz la caz, şi, indiferent de situaţie, evitarea schimbului de informaţii comerciale sensibile între concurenţi”, ne-a declarat Raluca Vasilache, coordonatoarea departamentului de dreptul concurenţei din cadrul Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Plasată permanent pe prima poziție pentru expertiza în domeniul dreptului concurenței în clasamentele realizate de directoarele internaționale de specialitate, precum Chambers Europe și PLC Which Lawyer, echipa Țuca Zbârcea & Asociații oferă servicii de asistenţă juridică şi consultanţă privind reglementările aplicabile în domeniul concurenţial (antitrust) în legătură cu tranzacţii naţionale şi transfrontaliere dintre cele mai diverse (fuziuni, achiziţii, joint ventures etc.).

Avocaţii departamentului de dreptul concurenţei din cadrul Ţuca Zbârcea & Asociaţii au asistat cu succes mari jucători de pe piaţă în investigaţiile antitrust ale Consiliului Concurenţei şi au oferit consultanţă beneficiarilor şi entităţilor publice în cadrul procedurilor de autorizare şi investigaţie ale masurilor de ajutor de stat desfăşurate de Comisia Europeană. De asemenea, experienţa echipei Ţuca Zbârcea & Asociaţii include asistenţă acordată în obţinerea autorizărilor operaţiunilor de concentrare economică, a dispenselor înţelegerilor dintre agenţi economici, precum şi în litigii privind aspecte de dreptul concurenţei.

Despre Ţuca Zbârcea & Asociaţii: Cu o echipă formată din 95 de avocaţi dintre care 20 parteneri în cadrul biroului din Bucureşti, Ţuca Zbârcea & Asociaţii operează un sediu secundar în Cluj-Napoca, care funcţionează în asociere cu Nistorescu, Şomlea & Asociaţii, cât şi un birou de reprezentanţă în Madrid, Spania. Totodată, firma a stabilit o colaborare strategică pe principiul „best friend” cu firma de avocatură Ţurcan Cazac, liderul pieţei de avocatură de business din Chişinău, Republica Moldova.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii oferă asistenţă juridică în toate domeniile dreptului, fiind recomandată de prestigioase directoare internaţionale de specialitate pentru serviciile în domenii precum litigii şi arbitraje internaţionale, achiziţii publice, energie şi resurse naturale, drept financiar-bancar, infrastructura, dreptul muncii si drept social,  drept societar şi comercial, fuziuni, achiziţii / privatizări, etc.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a primit numeroase aprecieri şi distincţii pentru dinamismul, viziunea şi determinarea cu care a adoptat practici inovatoare pe piaţa serviciilor juridice din România. Astfel, în ultimii cinci ani, Ţuca Zbârcea & Asociaţii a fost singura casă de avocatură din Europa de Est recunoscută în raportul Financial Times’ Innovative Lawyers ca una dintre cele mai inovatoare firme de avocatură din Europa Continentală. Totodată, firma a câştigat premiul Law Firm of the Year: Romania (IFLR European Awards 2012), premiul Best Managed Workplace pentru cel mai apreciat stil de management (MPF European Leadership Awards 2012), premiul Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans (The Lawyer European Awards 2010), premiul Law Firm of the Year (Chambers Europe Awards for Excellence 2010). De asemenea, timp de patru ani consecutivi Ţuca Zbârcea & Asociaţii a fost desemnată Firma de avocatură a anului din România, urmare a nominalizărilor primite din partea unui juriu independent, constituit din reputaţi oameni de afaceri.

Portofoliul Ţuca Zbârcea & Asociaţii include numeroase companii naţionale şi multi-naţionale, importante instituţii financiare, precum şi autorităţi publice şi instituţii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienţi se numără: Erste Bank / Banca Comercială Română (BCR), OMV Petrom, CEZ, Rompetrol Rafinare, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Orkla Foods, Colgate Palmolive, GED Capital Development, Cadbury, Bursa de Valori Bucureşti, BRD-Groupe Société Générale, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania, ING Real Estate etc.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti