Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-DIICOT, 15 iunie 2012
15.06.2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Contrabandă. Percheziții. DIICOT – Serviciul Teritorial Galați

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi   au destructurat  un grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din 20 de  persoane, cetăţeni români şi moldoveni,  specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări.

În fapt, se reţine că, sub coordonarea învinuiţilor Ionescu Iorgu, zis „TALANU”, 47 de ani, lider al lumii interlope din Brăila, Arabadzhy Stepan zis „Stiopa” – cu dublă cetăţenie moldovenească si ucraineană, membrii  grupului infracţional organizat au introdus şi comercializat în mod ilegal pe teritoriul României, însemnate cantităţi de ţigări, provenind din Republica Moldova şi Ucraina.

Ţigările erau introduse in tara pe cale navala,  pe fluviul Dunărea, fiind  disimulate in  barje de transport materii prime industriale care tranzitau judeţele Tulcea şi Galaţi, iar la limita dintre judeţul Brăila şi Ialomiţa erau descărcate în bărci de mare viteză cu ajutorul cărora erau transportate la  mal.

Ţigările erau ulterior  depozitate în  imobile aparţinând învinuiţilor, situate pe raza judeţelor Galaţi, Brăila şi Ialomiţa de unde erau preluate şi distribuite pe teritoriul României de către alţi membri ai grupării si valorificate.

În perioada iunie 2011-iunie 2012, învinuiţii au realizat 9 astfel de transporturi.

Cu titlu de exemplu, la un singur astfel de transport, prin ascunderea într-un locaş special dintr-o navă, a fost introdusa pe teritoriul României  cantitatea de aproximativ 170.000 pachete de ţigări mărcile „M.T”, „Plugarul”, „Doina” şi „Temp”, având aplicate timbre de accizare ale Republicii Moldova.

De asemenea, în data de 13.06.2012, învinuiţii au introdus în țara o altă cantitate de aproximativ 200.000 pachete de țigări, diferite mărci.

Prejudiciul estimativ cauzat bugetului de stat, prin sustragerea de la plata taxelor vamale, este evaluat la aproximativ 10.000.000 lei.

Procurorii DIICOT au efectuat 18 percheziţii domiciliare, pe raza municipiilor Brăila şi Galaţi, precum si in judeţul Ialomiţa, la imobile si la doua ferme aparţinând membrilor gruparii.

La sediul D.I.I.C.O.T. au fost conduse 25 de persoane, urmând ca după finalizarea audierilor, fata de acestea  sa fie dispuse masurile legale.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul IJPF Galaţi, BCCO Galaţi, IPJ Galaţi, IPJ Brăila precum  şi a lucrătorilor din cadrul IJJ Galaţi.

Imagini video – Youtube

Imagini video – versiunea pentru download

>> sursa: diicot.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti