Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Avocatul Poporului sesizeaza CSM ref. numirea, promovarea si transferarea magistratilor
18.06.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Fata de comunicatul Consiliului Superior al Magistraturii privind cadrul legal incident in numirea, promovarea si transferul judecatorilor si procurorilor, Avocatul Poporului a sesizat CSM intrucat considera ca judecatorii de la toate instantele se numesc in functie prin decret al Presedintelui Romaniei si dobandesc, de la data numirii, inamovibilitate, potrivit unui comunicat al Avocatului Poporului. Astfel, promovarea si transferarea judecatorilor se poate doar dupa actul numirii prin decret prezidential.

CSM a confirmat sesizarea Avocatului Poporului cu privire la constitutionalitatea unor masuri si prevederi legale in legatura cu numirea, transferarea si promovarea judecatorilor, potrivit unui comunicat al CSM. Sesizarea a fost repartizata, de catre Secretarul General al CSM, directiilor de specialitate din cadrul aparatului propriu al Consiliului, in vederea analizarii si formularii unui punct de vedere.PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.