Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Titus Corlatean s-a intalnit cu Susanne Kastner


19 iunie 2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Luni, 18 iunie 2012, Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a primit o delegaţie a Grupului Parlamentar de prietenie Germania-România din Bundestag, condusă de Susanne Kastner, vicepreşedintele Parlamentul German (Bundestag) şi preşedintele Grupului SPD din Bundestag, potrivit unui comunicat al MJ. Din delegaţie au făcut parte Erich Fritz, vicepreşedintele Grupului CDU/CSU, Heike Brehmer, membru al Grupului CDU/CSU, Werner Schieder, membru al Grupului SPD, Joachim Gunther, membru al Grupului FDP, Thomas Lutze, vicepreşedintele Grupului Partidului Stângii.

La întâlnire a participat Secretarul de Stat în Ministerul Justiţiei, Simona Maya Teodoroiu.

Titus Corlăţean a subliniat interesul deosebit al părţii române pentru relaţia specială, strategică, cu Germania.

Titus Corlăţean a subliniat că noul Guvern de la Bucureşti va asigura continuitatea măsurilor de reformă în domeniul Justiţiei, precum şi menţinerea arhitecturii instituţionale şi legislative în domeniul luptei împotriva corupţiei, ca parte a angajamentelor luate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare în relaţia cu Comisia Europeană, cu accent pe implementarea politicilor anticorupţie şi a celor de integritate la standarde europene.

În acest sens, ministrul Corlăţean a amintit adoptarea recentă de către Guvernul României a unui memorandum prin care vor fi asigurate fondurile necesare pentru pregătirea intrării în vigoare, la 1 septembrie a.c., a noului Cod de procedură civilă.

De asemenea, ministrul Justiţiei a reamintit faptul că, la propunerea sa, Prim-ministrul României a trimis Parlamentului a scrisoare prin care se solicita adoptarea unei declaraţii de asociere la obiectivele şi mecanismele Strategiei Naţionale Anticorupţie, declaraţie adoptată în unanimitate de forul legislativ.

Titus Corlăţean a amintit că recent, în cadrul procesului de implementare a Strategiei Naţionale Anticorupţie, la Ministerul Justiţiei a avut loc reuniunea Platformei pentru mediul de afaceri, la care au participat şi reprezentanţi ai Camerei de Comerţ româno-germane, precum şi ai ambasadei Germaniei la Bucureşti. În cadrul acestei Platforme sunt aşteptate sugestii din partea investitorilor germani pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri din România.

Referitor la aderarea la Spaţiul Schengen, ministrul Corlăţean a reiterat faptul că România a îndeplinit criteriile tehnice pentru a deveni stat membru şi a mulţumit părţii germane pentru propunerea de compromis făcută de Germania şi Franţa, în sensul aderării în două etape, exprimând speranţa unei decizii favorabile României la Consiliul JAI care va avea loc în luna septembrie, decizie care să fie adoptată şi cu sprijinul Germaniei.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro