Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
PIPEREA & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

ZAMFIRESCU RACOTI PREDOIU – premiata in domeniul litigiilor si al insolventei
20.06.2012 | JURIDICE.ro

Societatea de avocaţi Zamfirescu Racoţi Predoiu (ZRP) a fost premiată de cotidianul online de business AvocatNet pentru performanţa înregistrată în domeniul litigiilor şi al insolvenţei pe parcursul anului 2011, reconfirmând poziţia de lider al ZRP în aceste două arii de practică. Premiile au fost decernate în cadrul unei ceremonii care a avut loc miercuri, 13 iunie, la Crystal Palace Ballrooms.

Zamfirescu Racoţi Predoiu a câştigat premiul pentru echipa anului în insolvenţă pentru proiectul SC Victoria Holding SA în care echipa ZRP a oferit consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică unui consorţiu de bănci internaţionale şi locale – creditorii– cu privire la o importantă procedură a insolvenţei deschisă împotriva debitoarei SC Victoria Holding SA, dezvoltatorul proiectului City Mall Bucureşti, la cererea sa. Valoarea totală a creanţelor a fost de peste 50.000.000 euro.

Premiul pentru echipa anului în litigii a fost câştigat pentru decizia obţinută de la ICCJ prin care se confirmă faptul că RASDAQ nu este o piaţă reglementată. Avocaţii de la ZRP au obţinut retragerea a doi acţionari minoritari din cadrul unei societăţi ale cărei acţiuni erau tranzacţionate pe piaţa RASDAQ. Decizia instanţei supreme instituie astfel un precedent şi confirmă, totodată, că RASDAQ nu este o piaţă reglementată.

Soluţia Curţii de Apel Cluj din 25.11.2010, confirmată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 22 iunie 2011, a fost dată cu 2 ani înainte de decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene din 22.03.2012 privind pronunţarea unei hotărâri preliminare referitoare la interpretarea unor dispoziţii din Directiva Parlamentului European (MiFID) cu privire la aplicarea regimului juridic al pieţei reglementate pentru o piaţă care îndeplineşte cerinţele Titlului III din MiFID.

“Premiile acordate de AvocatNet echipelor ZRP de litigii şi de insolvenţă reprezintă o recunoaştere a performanţei şi o confirmare a modului în care avocaţii firmei noastre îşi îndeplinesc angajamentele asumate faţă de clienţi, cărora le oferim cunoştinţele, integritatea şi profesionalismul nostru”, a declarat Alina Tugearu, Managing Associate ZRP în cadrul departamentului Litigii, prezentă la ceremonie.

Juriul Galei AvocatNet, format din manageri ai unor companii importante şi reprezentanţi ai unor instituţii de stat cu impact în zona de afaceri, au asigurat un proces de jurizare transparent şi corect.  Proiectele transmise de societăţile de avocaţi au fost evaluate în funcţie de abilitatea de gestionare a proiectului, complexitate, abordare inovativă, expertiza legală, munca în echipă, satisfacţia clientului, performanţa echipei din decursul anului.

Despre Zamfirescu Racoţi Predoiu: Născută din fuziunea a două cunoscute societăţi de avocaţi înfiinţate în anul 1995, Zamfirescu Racoţi Predoiu (ZRP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România. ZRP oferă servicii de asistenţă juridică atât în domeniul avocaturii de business, cât şi în sfera litigiilor, arbitrajului şi consultanţei fiscale, şi este recomandată de anuarele  internaţionale de specialitate pentru performanţele sale în variate arii de practică, precum: litigii, arbitraj, insolvenţă, drept financiar-bancar,  drept societar / fuziuni şi achiziţii, dreptul muncii, energie şi resurse naturale, proprietate intelectuală, drept imobiliar, piaţa de capital, drept fiscal etc.

ZRP are o echipă de 40 de avocați dintre care cinci parteneri – Stan Tîrnoveanu (Managing Partner), Ioana Racoți (Senior Partner), Călin-Andrei Zamfirescu (Senior Partner), Anca Danilescu (Partner), Cosmin Vasile (Partner).


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.