Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 20 iunie 2012


20 iunie 2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Contrabandă. Trimitere în judecată. PJ Râmnicu Vâlcea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea au dispus, prin rechizitoriu, la data de 18.06.2012, trimiterea în judecată a inculpaţilor MĂNESCU CORNELIU, CURT NELU, MILITARU MARIN MĂDĂLIN, DUMITRU ŞTEFAN, MITALĂ ROMICĂ, MARIN STANCU, ION MARIAN. gînduleţ ovidiu cristian, ionescu maria loredana, zăbavă vasile ŞI zăbavă emanuel răzvan sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

Începând cu luna iulie 2011, în privinţa inculpaţilor Mănescu Corneliu, Zăbavă Vasile şi Zăbavă Emanuel Răzvan, şi respectiv din luna decembrie 2011 (în cazul celorlalţi inculpaţi) până în prezent, inculpaţii Dumitru Ştefan, Militaru Marin Mădălin şi Mănescu Corneliu, au achiziţionat în mod repetat, cantităţi foarte mari de  produse din tutun prelucrat despre care cunoşteau că provin din contrabandă, de la inculpatul Curt Nelu, dar şi de la alte persoane, pe care ulterior le-au revândut către  inculpaţii MITALĂ ROMICĂ, MARIN STANCU,  ionescu maria loredana, zăbavă vasile ŞI zăbavă emanuel răzvan, precum şi faţă de alte persoane, transportul ţigaretelor fiind asigurat atât de către aceştia cât şi de către inculpaţii ION MARIAN şi GÎNDULEŢ OVIDIU CRISTIAN.

În acest context, inculpaţii s-au sustras de la plata accizelor, taxelor vamale şi TVA-ului datorate bugetului statului.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor se ridică la suma de peste 650.000 lei, în cauză instituindu-se, de către procurori, măsuri asiguratorii asupra unor bunuri aparţinând inculpaţilor.

Totodată, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea împreună cu ofiţeri din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea – Serviciul de Investigare a Fraudelor, au efectuat urmărirea penală sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni economice (respectiv  contrabandă şi deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false),  faţă de 25 persoane din judeţele Olt, Vâlcea şi municipiul Bucureşti, procedându-se la efectuarea unui număr de 50 percheziţii şi la audierea a peste 80 de persoane în calitate de inculpaţi, învinuiţi şi martori.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul tehnic şi informativ al lucrătorilor Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Râmnicu Vâlcea.

***

Tâlhărie și violare de domiciliu. Trimitere în judecată. PJ Timișoara

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului BUCUR CLAUDIU CONSTANTIN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi violare de domiciliu.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt :

La data de 29.02.2012, în jurul orelor 0300, împreună cu minora A.C.I., inculpatul a pătruns în locuinţa părţii vătămate S.E. si, prin folosirea violenţei, a deposedat-o pe aceasta de cerceii pe care îi purta în acel moment, provocându-i părţii vătămate şi leziuni la nivelul lobului urechii.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

***

Furt calificat. Trimitere în judecată. PJ Deta

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta au dispus, prin rechizitoriu, la data de 12 iunie 2012, trimiterea în judecată a inculpaţilor CĂLDĂRARU VLADIMIR şi STANCU STRUGUREL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Probele administrate în cauză, pe parcursul urmăririi penale, au relevat următoarea situaţie de fapt:

În luna noiembrie 2009, pe timp de noapte, cei doi inculpaţi au pătruns în curtea locuinţei părţii vătămate F. I., din judeţul Timiş, de unde au sustras un aparat de sudură, în valoare de 1.200 lei, pe care l-au dezmembrat, iar elementele din cupru rezultate din acesta le-au vândut la un centru particular de colectare a materialelor reciclabile din Timişoara. Prejudiciul cauzat părţii vătămate a fost recuperat parţial.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Deta.

***

Infracțiune la regimul rutier. Trimitere în judeactă. PJ Timișoara

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată  a inculpatului CORA VASILE sub aspectul săvârşirii infracţiunii  de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste 80 g/l alcool pur.

Probatoriul administrat în cauză,  pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 29.05.2010, în jurul orei 1730, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din municipiul Timişoara, inculpatul a produs un accident de circulaţie soldat cu rănirea sa şi avarierea a două autovehicule. În acest context, întrucât emana miros de alcool, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcool-test care a indicat o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, a rezultat faptul că acesta avea în sânge o îmbibaţie alcoolică de 1,20 g/l alcool pur la ora 1955, respectiv 1,00 g/l la ora 2055.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

***

Infracțiune la regimul rutier. Trimitere în judeactă. PJ Timișoara

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus,  prin rechizitoriu, trimiterea în judecată,  a inculpatului CATANA MIRCEA DAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste 80 g/l alcool pur şi părăsirea locului accidentului.

Probele administrate în cauză, pe parcursul urmăririi penale, au relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 7.07.2010, în jurul orei 0115, inculpatul a condus un autoturism  pe o stradă din municipiul Timişoara, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a produs un accident soldat cu rănirea unei persoane, după care a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea politiei.

După depistarea inculpatului, cu ocazia testării inculpatului cu aparatul etilo-test, acesta a indicat o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din buletinul de analiză toxicologică-alcoolemie rezultă că, la ora 0500, inculpatul avea o îmbibaţie alcoolică de 1,25 g/l alcool pur, respectiv 1,10 g/l la ora 0600.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

***

Infracțiune la regimul rutier. Trimitere în judeactă. PJ Timișoara

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului RUSU CONSTANTN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste 80 g/l alcool pur.

Probatoriul administrat în cauză în cursul urmăririi penale a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 19.11.2011, în jurul orei 0330, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din municipiul Timişoara, inculpatul a fost oprit pentru un control de rutină şi, întrucât emana miros de alcool, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcool-test care a indicat o valoare de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, a rezultat că acesta avea în sânge o îmbibaţie alcoolică de 1,90 g/l alcool pur la ora 0400, respectiv 1,75 g/l la ora 0500.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

***

Infracțiune la regimul rutier. Trimitere în judeactă. PJ Timișoara

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului VASIESCU CEZAR STAFEN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste 80 g/l alcool pur.

Probatoriul administrat în cauză în cursul urmăririi penale a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 22.02.2011, în jurul orei 0151, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din municipiul Timişoara, inculpatul a fost oprit pentru un control de rutină şi, întrucât emana miros de alcool, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcool-test care a indicat o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, a rezultat că acesta avea în sânge o îmbibaţie alcoolică de 1,50 g/l alcool pur la ora 0320, respectiv 1,40 g/l la ora 0420.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

***

Braconaj și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Constituire dosar. PJ Motru

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru  a fost înregistrată o cauză penală în care se fac cercetări faţă de M.N. şi C.G. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar faţă de C.I. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiei.

Din primele cercetări a rezultat faptul că la  data de 12.06.2012, M.N. şi C.G., având asupra lor armele de vânătoare, s-au deplasat pe fondul de vânătoare 29 Trestioara.

Cu toate că M.N. deţinea autorizaţie de vânătoare individuală pentru specia căprior, eliberată la 08.06.2012, pe perioada de valabilitate 08.06 – 28.06.2012, aceştia nu erau însoţiţi de reprezentanţii Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Gorj.

De asemenea, în autoturismul cu care M.N. s-a deplasat pe fondul de vânătoare a fost identificată de către organele de poliţie o armă de TIR cu glonţ, proprietatea lui C.I.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii juridice.

>> sursa: mpublic.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii