Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 21 iunie 2012
21.06.2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Evaziune fiscală și înșelăciune. Trimitere în judecată. PJ buftea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea au dispus, prin rechizitoriu, la data de 19.06.2012,  trimiterea în judecată a inculpatului Saygili Bulent (arestat în lipsă) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, s-a reţinut faptul că inculpatul, în calitate de administrator de fapt al unei societăţi comerciale, a omis să înregistreze în actele contabile operaţiunile comerciale efectuate în perioada februarie – martie 2010 (vânzări de mărfuri achiziţionate din spaţiul intracomunitar către o altă societate comercială), cauzând bugetului de stat un prejudiciu în cuantum de 437.168 lei, din care 425.735 lei reprezintă TVA, iar 11.432 lei impozit pe profit.

De asemenea, la data de 27.04.2010, în calitate de împuternicit al aceleiaşi societăţi comerciale, prin folosire de mijloace frauduloase, inculpatul a indus în eroare funcţionarii unei unităţi bancare, retrăgând din contul societăţii suma de 52.499 lei, sumă care fusese anterior indisponibilizată de Garda Financiară – Secţia Ilfov.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Ilfov.

***

Violare de domiciul, viol și omor calificat. Arestare preventivă. PT Vâlcea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 20.06.2012, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul COSTACHE DRAGOŞ-FLORIN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu, viol şi  omor calificat.

Totodată, procurorii au solicitat magistraţilor Tribunalului Vâlcea arestarea preventivă a inculpatului, cerere admisă de instanţa de judecată, care a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în noaptea de 16/17 iunie 2012, pe fondul consumului de alcool, inculpatul Costache Dragoş-Florin, a pătruns fără drept în locuinţa victimei C.A. (în vârstă de 77 de ani), unde, prin constrângere, a întreţinut raporturi sexuale cu aceasta. În momentul în care victima a început să ţipe, inculpatul i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnul în zona feţei şi a ştrangulat-o, după care a părăsit locuinţa acesteia. Ca urmare a acţiunii inculpatului, victima a decedat.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Corupție sexuală și tentativă de viol. Propunere arestare preventivă. PT Ialomița

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus, la data de 21 iunie 2012, reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului CROITORU CORNELIU ALEXANDRU sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de corupţie sexuală şi tentativă la viol.

Inculpatul urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 20 mai 2011, inculpatul a întâlnit-o pe minora Z. R. I., asupra căreia a săvârşit acte cu caracter obscen, iar la 14.10.2011 şi 23.04.2012, prin ameninţare, acesta a încercat să întreţină raport sexual cu minorele R. Ş. I. şi C. O. A. (ambele  în vârstă de 7 ani).

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Purtare abuzivă. Măsuri preventive. PT Brașov

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au dispus, la data de 20 iunie 2012, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii BUCIUMENAN CĂTĂLIN IOAN şi GHEORGHE IONUŢ ALEXANDRU (agenţi de poliţie), precum şi faţă de inculpatul GAVRILĂ CRISTINEL IONUŢ (jandarm) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă.

Totodată, la data de 20.06.2012, s-a dispus faţă de cei trei luarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara pe o durată de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 15.05.2012, în intervalul orar 0146 –0150, în timp ce se aflau în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, inculpaţii i-au aplicat victimei P.I.  mai multe lovituri cu palmele, pumnii şi picioarele, leziunile suferite de aceasta necesitând pentru vindecare două zile de îngrijiri medicale.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

>> sursa: mpublic.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti