Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 22 iunie 2012
22.06.2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Update incident Adrian Năstase

Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public referitoare la o eventuală audiere, în cursul zilei de astăzi, a membrilor familiei Năstase, Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În cursul zilei de astăzi, 22.06.2012, nu au fost programate astfel de audieri, nu au fost efectuate până la acest moment şi nu se vor realiza, astăzi, astfel de acte de cercetare.

De asemenea, nu sunt programate nici în zilele următoare audieri ale membrilor familiei amintite.

***

Omor calificat. Arestare preventivă. PT Maramureș

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului BILEAC IOAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Magistraţii Tribunalului Maramureş au admis propunerea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 29 zile, pe numele  inculpatului.

Din probele administrate în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în după-amiaza zilei de 5.06.2012, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, inculpatul a folosit violenţe faţă de soţia sa, victima B.I., înjunghiind-o în partea stângă a toracelui şi lovind-o cu corp contondent dur, cauzându-i leziuni corporale grave, care au dus la deces.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a comis fapta şi instituirea răspunderii judiciare.

***

Omor calificat. Arestare preventivă. PT Timiș

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au solicitat instanţei de judecată, la data de 19 iunie 2012, arestarea preventivă a inculpatului ORBULESCU HARY sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat.

Magistraţii Tribunalului Timiş au admis propunerea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data prinderii acestuia.

Probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 09.12.20011, în jurul orei 0500, în timp ce se afla în incinta unui local  situat pe raza Municipiului Timişoara, inculpatul a tras un foc de armă spre partea vătămată C.M.F., provocându-i leziuni în zona toracică ce vor necesita pentru vindecare un număr de 15 zile de îngrijiri medicale.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Violare de domiciliu și viol.  Arestare preventivă. PJ Vișeu de Sus

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus au solicitat, instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpatului IFTIMESCU VASILICĂ sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu şi viol, precum şi a inculpaţilor IFTIMESCU MARIAN PETRU, GREC SORIN şi TIMIŞ ILIE ALIN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu şi complicitate la viol.

Magistraţii Judecătoriei Vişeu de Sus au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpaţilor.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în noaptea de 17/18.06.2012, în jurul orelor 2400, inculpaţii au pătruns fără drept în curtea ce aparţinea imobilului proprietatea părţii vătămate T.I. din judeţul Maramureş, unde, prin constrângere, în prezenţa celorlalţi, inculpatul Iftimescu Vasilică a întreţinut raport sexual cu partea vătămată D.M.L. (în vârstă de 18 ani), iar coinculpatul Iftimescu Marian Petru a încercat să întreţină un raport sexual cu aceeaşi parte vătămată.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

>> sursa: mpublic.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti