Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Auditorii de justitie romani in marea finala Themis


26 iunie 2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Așa cum informam, în săptămâna 18–22 iunie 2012, Institutul Naţional al Magistraturii a fost gazda unui eveniment deosebit de important pentru formarea iniţială a viitorilor judecători şi procurori europeni – Competiţia internaţională THEMIS – Semi-finala B (categoriile Cooperare internaţională în materie civilă şi Interpretarea şi aplicarea art.5 sau 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului). Pentru această etapă au fost înscrise în concurs 14 echipe participante, reprezentând 13 state: Bulgaria, Cehia, Finlanda, Franţa, Germania, Italia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Spania, Ungaria, Turcia.

Semi-fnala A a fost găzduită de Germania, la Erfurt, în perioada 14–18 mai 2012 şi a vizat componentele Cooperare internaţională în materie penală şi Etică şi deontologie profesională. 17 echipe au participat în cadrul acestei Semi-finale, provenind din următoarele state: Belgia, Bulgaria, Croaţia, Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Polonia, România, Spania, Turcia şi Ungaria, potrivit unui comunicat al INM.

Astfel, „ca în fiecare an, şi în 2012 INM a fost reprezentat în Competiţie, astfel: în cadrul Semi-finalei A, de către o echipă alcătuită din 3 auditori de justiţie – Arina Corsei, Bogdan Rocsin, Mădălina Truşcan, coordonată de domnul  formator Tudorel Ştefan (la categoria Cooperare internaţională în materie penală), echipă premiată pentru cea mai bună prezentare. În cadrul Semi-finalei B a participat, de asemenea, o echipă formată din  3 auditori de justiţie români – Ioan Neamţ, Andrei Păun, Laura Ioana Toma, coordonată de doamna formator Roxana Rizoiu, în cadrul componentei Interpretarea şi aplicarea art.5 sau 6 din CEDO, echipa României fiind desemnată una dintre cele două câştigătoare ale acestei secţiuni, care vor merge mai departe în Finală. Acest succes vine ca o confirmare a prestaţiei anterioare a echipelor româneşti, care au câştigat an de an premii la acest concurs.

Echipele câştigătoare la fiecare secţiune au fost desemnate de câte un juriu internaţional care a evaluat atât lucrările scrise, cât şi prezentarea orală a acestora, astfel: Michael Vrtek, José Luis Lopes Da Mota, David J.Dickson, Meelis Eerik, Lauris Liepa, Victor Hall, Koenraad Moens, Inga Kačevska, Rimvydas Norkus, Killian O’Brien, Manuel Miranda Estrampes, João Manuel da Silva Miguel.

La Marea Finală a competiţiei, care se va desfăşura anul acesta la Paris (Franţa), la sediul ENM (Ecole Nationale de la Magistrature), în perioada 29 octombrie – 2 noiembrie, vor concura opt echipe, reunind primele două echipe clasate în cadrul fiecăreia dintre cele patru secţiuni ale concursului. Statele reprezentate în etapa Marii Finale vor fi: Franţa, Italia, Olanda, România, Spania.

Competiţia internaţională THEMIS a fost concepută în anul 2006, ca rezultat al parteneriatului dintre Institutul Naţional al Magistraturii şi Centrul de Formare Judiciară din Portugalia, constituind un pas înainte către extinderea componentei europene a formării iniţiale şi contribuind la consolidarea relaţiilor dintre INM şi celelalte instituţii de formare existente la nivel european. Competiţia reprezintă un cadru în care viitorii judecători şi procurori, formatorii acestora, precum şi alţi specialişti în drept au posibilitatea să se cunoască, să creeze legături, să schimbe idei şi opinii în domenii de interes comun.

Astfel cum a fost denumit în cadrul ceremoniei de deschidere a evenimentului de către domnul Luis Pereira, Secretarul General al Reţelei Europene de Formare Judiciară (REFJ/EJTN), sub egida căreia se organizează această competiţie începând cu anul 2010, evenimentul reprezintă „bijuteria coroanei formării iniţiale a viitorilor judecători şi procurori la nivel european”.”, se arata in comunicat.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro