Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Intalniri de lucru intre conducerea Curtii de Apel Bucuresti si presedintii sectiilor, presedintii tribunalelor si judecatoriilor arondate
27.06.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În perioada 20-22 iunie 2012, în scopul îmbunătăţirii activităţii de înfăptuire a actului de justiţie au fost organizate întâlniri de lucru între conducerea Curţii de Apel Bucureşti, preşedinţii secţiilor acestei instanţe, preşedinţii tribunalelor şi judecătoriilor arondate, potrivit unui comunicat al CAB.

Au fost analizaţi principalii indicatori calitativi şi cantitativi (indicele de casare; durata medie de soluţionare a cauzelor; volumul de activitate; încărcătura medie şi complexitatea medie pe judecători şi grefieri de şedinţă; operativitatea etc.) pe perioada ianuarie – mai 2012, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2011.

O atenţie specială au fost acordate practicii neunitare, redactării hotărârilor judecătoreşti în termen legal, duratei primului termen de judecată şi implementării noilor coduri.

Astfel, „Datele statistice prezentate au pus în evidenţă tendinţa de creştere a volumului de activitate pe total instanţe. Cea mai ridicată creştere s-a înregistrat la Judecătoria Feteşti (unde volumul de activitate pe primele 5 luni a crescut cu 213,57% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2011 şi cu 260,97% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2010), urmată de Judecătoria Cornetu (unde s-a înregistrat o creştere a volumului de activitate pe primele 5 luni cu 58,83% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent şi cu 128,89% faţă de perioada corespunzătoare din 2010).

Dintre tribunalele arondate, volumul de activitate a crescut cel mai mult la Secţia a VII-a civilă (insolvenţă) a Tribunalului Bucureşti, respectiv cu 80,28%.

Cât priveşte secţiile Curţii de Apel Bucureşti, cea mai importantă sporire a volumului de activitate a fost la Secţia a IX-a civilă, unde numărul cauzelor de asigurări sociale a condus la o creştere de 125,71%.

În aceste condiţii s-a decis continuarea demersurilor administrative şi judiciare în vederea ocupării posturilor vacante şi dimensionării corespunzătoare a schemelor de personal.

A fost subliniată situaţia extrem de gravă în care se află Judecătoria Cornetu în ce priveşte problemele de spaţiu şi personal, fiind sesizaţi în acest sens Ministerul Justiţiei şi Consiliul Superior al Magistraturii.

Alte subiecte abordate au vizat conduita personalului judecătoresc, transparenţa şi eficienţa justiţiei, modificări regulamentare şi ale Programului ECRIS, arhivarea dosarelor, precum şi resursele financiare.

Aceste întâlniri au fost conduse de domnul judecător dr. Dan Lupaşcu, preşedintele Curţii de apel Bucureşti.”, se arata in comunicat.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.