Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Norme privind constituirea Fondului de ameliorare a fondului funciar cu destinatie silvica
28.06.2012 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 422 din data de 25 iunie 2012 a fost publicat Ordinul ministrului mediului si padurilor nr. 2353/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice privind constituirea si utilizarea Fondului de ameliorare a fondului funciar cu destinatie silvica.

Potrivit actului normativ, sursele de constituire a Fondului de ameliorare a fondului funciar cu destinatie silvica sunt urmatoarele:
– taxa pentru scoaterea definitiva a terenurilor din fondul forestier, prevazuta de Legea nr. 46/2008 – Codul silvic;
– dobanzi incasate, in conditiile legii, la disponibilitatile banesti, la depozitele constituite din venituri incasate din realizarile activitatii prevazute anterior .

Din Fondul de ameliorare a fondului funciar cu destinatie silvica se asigura:
– finantarea cercetarii, proiectarii si executarii lucrarilor prevazute in proiectele de amenajare, ameliorare si punere in valoare prin impadurire a terenurilor degradate constituite in perimetre de ameliorare;
– finantarea intocmirii de studii si documentatii tehnicoeconomice pentru realizarea perdelelor forestiere de protectie;
– finantarea impaduririi terenurilor pentru realizarea pe categorii a Sistemului national al perdelelor forestiere de protectie;
– compensatia pierderii de venit corespunzator suprafetei efectiv ocupate de perdelele forestiere de protectie, prevazuta de Legea nr. 46/2008.PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.