Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Punere in executare mandat pentru Adrian Nastase
27.06.2012 | JURIDICE.ro, Nina STROE

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

În data de 26 iunie 2012, în Penitenciarul Spital Bucureşti Rahova a fost depus condamnatul N.A. în baza mandatului de executare a pedepsei, emis de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală,  nr.  196 din  20.06.2012, acesta urmând să execute o pedeapsă privativă de libertate de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută de art. 13 din Legea nr. 78 / 2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

În conformitate cu Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, modificată şi completată, persoanele private de libertate sunt primite în locurile de deţinere cu dosare individuale, în baza mandatului de executare a pedepsei închisorii sau detenţiunii pe viaţă ori a mandatului de arestare preventivă sau a ordonanţei de reţinere.

Procedura urmată la primirea în locul de deţinere a persoanelor private de libertate constă în: verificarea identităţii şi documentelor de încarcerare, efectuarea consultului medical, informarea persoanei private de libertate cu privire la regulamentul de ordine interioară, întocmirea documentelor operative cu ocazia primirii în penitenciar, repartizarea persoanei private de libertate la salon conform recomandării medicului de gardă.

De asemenea, la internarea în Penitenciarul Spital Bucureşti Rahova sunt avute în vedere recomandările medicilor specialişti care au examinat anterior condamnatul.

Dreptul la asistenţă medicală al persoanelor aflate în executarea pedepselor privative de libertate este garantat. Asistenţa medicală în penitenciare se asigură în mod gratuit, ori de câte ori este necesar sau la cerere, cu personal calificat, potrivit legii.

Examenul medical se realizează în condiţii de confidenţialitate.

Menţionăm că N.A. este cazat în secţia A.T.I., cu o altă persoană privată de libertate, într-o cameră prevăzută cu două paturi şi grup sanitar propriu.

Inspector de penitenciare Nina STROE
Purtător de cuvânt
Penitenciar Spital Bucureşti – Rahova

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti