BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

INFO-PICCJ, 28 iunie 2012
28.06.2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Braconaj cinegetic, transportul vânatului provenit din braconaj ș.a. Trimitere în judecată. PT Maramureș

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor Ciurte Arghil, Petrişor Ioan Petru şi Timiş Vasile sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic, transportul vânatului provenit din braconaj şi uz de armă letală, fără drept, precum şi a inculpatului Rus Cristian Florin sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de transportul vânatului provenit din braconaj şi tăinuire.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 04.09.2011, inculpaţii au participat la o acţiune de vânătoare organizată pe un fond de vânătoare din judeţul Maramureş, ocazie cu care, inculpaţii Ciurte Arghil, Petrişor Ioan Petru şi Timiş Vasile au făcut uz de armă letală, fără drept, împuşcând trei exemplare din specia căprior.

Totodată, inculpaţii Ciurte Arghil, Petrişor Ioan Petru şi Timiş Vasile împreună cu inculpatul Rus Cristian Florian (după ce au eviscerat şi jupuit cele trei exemplare de vânat) le-au transportat cu maşina acestuia din urmă de pe fondul de vânătoare, serviciu pentru care a primit pentru consumul propriu, carne de vânat, cunoscând că provine din braconaj.

Prejudiciul cauzat Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Maramureş se cifrează la valoarea de 7.000 de euro.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Baia Mare.

***

Tentativă de omor calificat. Arestare preventivă. PT Suceava

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus  punerea în mişcare a acţiunii penale şi au solicitat, totodată, instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpatului minor I.D. (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat.

Magistraţii Tribunalului Suceava au admis cererea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 19 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 26.06.2012, în jurul orelor 1100, inculpatul, pe fondul unei stări conflictuale mai vechi, a exercitat asupra victimei C.D acte de violenţă, lovind-o cu un cuţit la nivelul corpului, cauzându-i leziuni grave ce i-au pus în primejdie viaţa.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii judiciare.

>> sursa: mpublic.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate