Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
2 comentarii

ICCJ. Administratorul special poate formula actiune in pretentii in numele societatii in insolventa?


29 iunie 2012 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărît că, față de prevederile art. 103 alin. (2) din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenței (care stabilesc că pe parcursul reorganizării, societatea debitoare va fi condusă de administratorul special, sub supravegherea administratorului judiciar), administratorul statutar are dreptul de a conduce activitatea societăţii în insolvență şi de a reprezenta societatea în raporturile cu terţii atunci când nu i-a fost ridicat dreptul de administrare. Înalta Curte a statuat că în situația neridicării dreptului de administrare al debitoarei, formularea de acţiuni în justiţie în numele debitoarei constituie apanajul atât al practicianului în insolvenţă, cât şi al administratorului statutar, fiind astfel nefondate susţinerile recurentei, conform cărora administratorul special al debitoarei nu ar avea dreptul de a iniţia şi semna acţiuni, ci numai administratorul judiciar desemnat. (Decizia nr. 427 din 2 februarie 2012 pronunțată în recurs de Secția a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect acțiune în pretenții în numele unei societăți în insolvență)

Corina CIOROABĂ

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii