Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
2 comentarii

ICCJ. Administratorul special poate formula actiune in pretentii in numele societatii in insolventa?
29.06.2012 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Insolvență
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărît că, față de prevederile art. 103 alin. (2) din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenței (care stabilesc că pe parcursul reorganizării, societatea debitoare va fi condusă de administratorul special, sub supravegherea administratorului judiciar), administratorul statutar are dreptul de a conduce activitatea societăţii în insolvență şi de a reprezenta societatea în raporturile cu terţii atunci când nu i-a fost ridicat dreptul de administrare. Înalta Curte a statuat că în situația neridicării dreptului de administrare al debitoarei, formularea de acţiuni în justiţie în numele debitoarei constituie apanajul atât al practicianului în insolvenţă, cât şi al administratorului statutar, fiind astfel nefondate susţinerile recurentei, conform cărora administratorul special al debitoarei nu ar avea dreptul de a iniţia şi semna acţiuni, ci numai administratorul judiciar desemnat. (Decizia nr. 427 din 2 februarie 2012 pronunțată în recurs de Secția a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect acțiune în pretenții în numele unei societăți în insolvență)

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti