Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Modificarea unor acte normative in domeniul serviciilor de plata
03.07.2012 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

Secţiuni: Banking, Lege 9, Protecția consumatorilor
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 433 din data de 29 iunie 2012 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 31/2012 pentru modificarea unor acte normative in domeniul serviciilor de plata.

Actul normativ introduce posibilitatea recurgerii la procedura medierii, ca procedura de solutionare pe cale extrajudiciara a diferendelor in sectorul serviciilor de plata reglementate de OUG nr. 113/2009 privind serviciile de plata, precum si pentru solutionarea diferendelor decurgand din Legea nr. 127/2011 privind activitatea de emitere de moneda electronica.

Astfel, pentru solutionarea pe cale amiabila a eventualelor diferende dintre utilizatorii si prestatorii serviciilor de plata si fara a se aduce atingere dreptului utilizatorilor serviciilor de plata de a initia actiuni in justitie impotriva prestatorilor de servicii de plata care au incalcat dispozitiile prezentei ordonante de urgenta ori dreptului acestora de a sesiza Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, utilizatorii de servicii de plata si alte parti interesate pot recurge la procedura medierii, in temeiul prevederilor Legii nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator.

Actul normativ stabileste posibilitatea recurgerii la procedura medierii si in ceea ce priveste procedurile extrajudiciare pentru solutionarea diferendelor decurgand din Legea nr. 127/2011 privind activitatea de emitere de moneda electronica

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti