Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

OUG privind trecerea Monitorului Oficial sub autoritatea Guvernului
03.07.2012 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 436 din data de 30 iunie 2012 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 36/2012 privind unele masuri de reorganizare si pentru modificarea Legii nr. 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al Romaniei.

Ordonanta de urgenta stabileste reorganizarea Regiei Autonome „Monitorul Oficial“ (care pana in prezent a functionat sub autoritatea Camerei Deputatilor), ca regie autonoma sub autoritatea Guvernului, exercitata prin Secretariatul General al Guvernului.

Astfel, in conformitate cu noile prevederi, editorul Monitorului Oficial al Romaniei va fi Guvernul Romaniei.
Actele care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I si Partea a II-a, se inainteaza Secretariatului General al Guvernului pe suport hartie, in copie certificata, de catre autoritatile emitente, putand fi transmise si prin e-mail, in fisier electronic certificat prin semnatura electronica de catre emitenti.
Secretariatul General al Guvernului transmite Regiei Autonome «Monitorul Oficial», spre publicare, actele transmise de autoritatile emitente.

Cheltuielile determinate de publicarea actelor in Monitorul Oficial al Romaniei, partile I, III-VII, se suporta de catre emitenti, pe baza tarifelor aprobate anual prin hotarare a Guvernului, la propunerea Secretariatului General al Guvernului.

Republicarea actelor normative se face cu aprobarea Secretariatului General al Guvernului, pe baza avizului prealabil al Consiliului Legislativ.

Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, se editeaza, in traducere, si in limba maghiara, cheltuielile de publicare fiind suportate din bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Ordonanta de urgenta prevede ca pana la aplicarea prevederilor OUG nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, prin ordin al secretarului general al Guvernului se numeste Consiliul de administratie al Regiei Autonome „Monitorul Oficial“, compus din 9 membri, dintre care unul este directorul general al Regiei si presedinte al consiliului de administratie.
Din Consiliul de administratie fac parte, in mod obligatoriu, un reprezentant al Secretariatului General al Guvernului, un reprezentant al Departamentului pentru Relatia cu Parlamentul si un reprezentant al Ministerului Finantelor Publice.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.