Secţiuni » Arii de practică » Protective » Mediu
Mediu
CărţiProfesionişti

OUG privind stabilirea cadrului institutional pentru utilizarea durabila a pesticidelor


3 iulie 2012 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: Dreptul mediului, Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 435 din data de 30 iunie 2012 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2012 pentru stabilirea cadrului institutional de actiune in scopul utilizarii durabile a pesticidelor pe teritoriul Romaniei.

Ordonanta de urgenta asigura  transpunerea in legislatia nationala a Directivei 2009/128/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 21 octombrie 2009 de stabilire a unui cadru de actiune comunitara in vederea utilizarii durabile a pesticidelor.

Astfel, potrivit ordonantei de urgenta, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Mediului si Padurilor, Ministerul Sanatatii si Academia de Stiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu Sisesti“ vor elabora un Plan national de actiune privind diminuarea riscurilor asociate utilizarii produselor de protectie a plantelor, care va fi aprobat prin hotarare a Guvernului, in termen de 120 de zile de la intrarea in vigoare a noii ordonante de urgenta.

Planul national de actiune va contine obiective cantitative, masuri si calendare in vederea reducerii riscurilor si a efectelor utilizarii pesticidelor asupra sanatatii umane si mediului si in vederea incurajarii introducerii si dezvoltarii gestionarii integrate a daunatorilor si a unor abordari sau tehnici alternative, pentru a reduce dependenta de utilizarea pesticidelor.

Actul normativ cuprinde reglementari detaliate cu privire la:
– instruirea, comercializarea de pesticide, informarea si programele de sensibilizare;
-echipamentul de aplicare a pesticidelor;
– practici si utilizari specifice (cazurile in care este permisa pulverizarea aeriana; masuri specifice de protectie a mediului acvatic; reducerea utilizarii pesticidelor in anumite zone; manipularea si depozitarea pesticidelor si tratarea ambalajelor si a deseurilor de pesticide; gestionarea integrata a daunatorilor);
– indicatori, raportarea si schimbul de informatii;
– contraventii.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro