Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-DNA, 1 iulie 2012


1 iulie 2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU
Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Cumpărare de influență, contrabandă ș.a. Arestare preventivă. Serviciul Teritorial Iași

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cercetări penale faţă de inculpaţii:

ROTARU AUREL, persoană fără calitate specială, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
– cumpărare de influenţă, în formă continuată,
– contrabandă calificată,
– deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării peste limita a 10.000 ţigarete,

AMĂRFOAE GHEORGHE, persoană fără calitate specială, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele:
– complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă, în formă continuată,
– complicitate la infracţiunea de contrabandă calificată,
– complicitate la infracţiunea de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării peste limita a 10.000 ţigarete,

OŞOIANU BOGDAN EDUARD şi POPAN LILIAN, persoane fără calitate specială, în sarcina cărora s-a reţinut complicitate la infracţiunea de contrabandă calificată.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:
În cursul lunii mai 2012, inculpatul Rotaru Aurel, prin intermediu inculpatului Amărfoae Gheorghe, i-a promis unui agent de poliţie de frontieră din cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi – Sectorul Bivolari (denunţător în cauză) suma de 50.000 euro pentru ca lucrătorii Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari să nu-şi îndeplinească atribuţiunile de serviciu timp de trei luni. Banii au fost promişi pentru ca agentul respectiv să intervină pe lângă colegii săi şi să îi determine să le faciliteze inculpaţilor introducerea de ţigări în România din Republica Moldova prin alte locuri decât prin cele destinate controlului vamal prin neefectuarea controlului la frontieră şi al mijloacelor de transport.
În data de 30 iunie 2012, inculpaţii Amărfoae Gheorghe, Rotaru Aurel, Oşoianu Bogdan Eduard şi Popan Lilian au fost surprinşi în flagrant după ce au introdus fraudulos în România din Republica Moldova 37.440 de pachete cu ţigări.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 30 iunie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 1 iulie 2012, Judecătoria Iaşi a dispus arestarea preventivă a celor patru inculpaţi pe termen de 29 de zile.

>> sursa: pna.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro