Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 1 comentariu

Procedura publicarii actelor in Monitorul Oficial
03.07.2012 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

Secţiuni: Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 437 din data de 30 iunie 2012 a fost publicat Ordinul secretarului general al Guvernului  nr. 591/2012 privind procedurile publicarii, republicarii si rectificarii, precum si ale publicarii in numere speciale, cu tiraj limitat, a actelor in Monitorul Oficial al Romaniei.

Ordinul  secretarului general al Guvernului stabileste procedura publicarii in partile I-VII ale Monitorului Oficial al Romaniei, procedura republicarii si a rectificarii, precum si procedurile publicarii in numere speciale, cu tiraj limitat, a unor acte care au un volum extins sau intereseaza, prin obiectul lor de reglementare, doar un numar restrans de persoane ori care contin informatii clasificate.

Publicarea actelor in Partea I a Monitorului Oficial al Romaniei

In vederea publicarii actelor in Monitorul Oficial Partea I, emitentii transmit Secretariatului General al Guvernului actele supuse publicarii, pe suport hartie, in copie certificata, precum si pe e-mail, in fisier electronic certificat.

Evidenta actelor primite spre publicare se tine intr-un registru special, pe categorii de acte, la Secretariatul General al Guvernului.

Secretarul general al Guvernului dispune publicarea si transmiterea actelor catre regia autonoma, pe baza de semnatura in condica de predare-primire, in termen de cel mult 24 de ore de la data primirii acestora.

Publicarea legilor, a celorlalte acte ale Parlamentului si ale fiecareia dintre cele doua Camere, a deciziilor Curtii Constitutionale pronuntate cu ocazia controlului constitutionalitatii legilor inainte de promulgare, a decretelor, a mesajelor si a altor acte ale Presedintelui Romaniei adresate Parlamentului, a ordonantelor de urgenta si a ordonantelor Guvernului se realizeaza prin grija regiei autonome, cu prioritate, inaintea oricaror altor acte.
Celelalte acte se publica in ordinea inregistrarii, dupa publicarea actelor mentionate mai sus.
In situatii motivate, secretarul general al Guvernului poate stabili o alta ordine de prioritate in publicarea actelor.

Republicarea actelor normative in Partea I a Monitorului Oficial al Romaniei

Elaborarea formei republicabile a actelor normative, precum si trimiterea acestora Secretariatului General al Guvernului se efectueaza de catre emitenti.

Republicarea legilor, a ordonantelor si a hotararilor Guvernului se face in cel mult 45 de zile de la data publicarii actului care a dispus aceasta masura. In vederea republicarii, este necesar avizul Consiliului Legislativ.

Publicarea unor acte normative care au volum extins sau intereseaza, prin obiectul lor de reglementare, doar un numar restrans de persoane ori care contin informatii clasificate

In cazul in care actul supus publicarii are un volum extins si/sau intereseaza, prin obiectul sau de reglementare, doar un numar restrans de persoane, emitentul sau, dupa caz, regia autonoma solicita Secretariatului General al Guvernului aprobarea publicarii actului intr-un numar special al Monitorului Oficial al Romaniei, Partea I, cu un tiraj limitat, precum si numarul de exemplare, care se difuzeaza numai persoanelor interesate.
Lista persoanelor interesate carora li se difuzeaza numarul special se stabileste de emitent si se transmite regiei autonome, cu avizul secretarului general al Guvernului.

Prevederile de mai sus se aplica in mod corespunzator si in cazul actelor supuse publicarii care contin informatii clasificate.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti