Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 1 comentariu

Procedura publicarii actelor in Monitorul Oficial


3 iulie 2012 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 437 din data de 30 iunie 2012 a fost publicat Ordinul secretarului general al Guvernului  nr. 591/2012 privind procedurile publicarii, republicarii si rectificarii, precum si ale publicarii in numere speciale, cu tiraj limitat, a actelor in Monitorul Oficial al Romaniei.

Ordinul  secretarului general al Guvernului stabileste procedura publicarii in partile I-VII ale Monitorului Oficial al Romaniei, procedura republicarii si a rectificarii, precum si procedurile publicarii in numere speciale, cu tiraj limitat, a unor acte care au un volum extins sau intereseaza, prin obiectul lor de reglementare, doar un numar restrans de persoane ori care contin informatii clasificate.

Publicarea actelor in Partea I a Monitorului Oficial al Romaniei

In vederea publicarii actelor in Monitorul Oficial Partea I, emitentii transmit Secretariatului General al Guvernului actele supuse publicarii, pe suport hartie, in copie certificata, precum si pe e-mail, in fisier electronic certificat.

Evidenta actelor primite spre publicare se tine intr-un registru special, pe categorii de acte, la Secretariatul General al Guvernului.

Secretarul general al Guvernului dispune publicarea si transmiterea actelor catre regia autonoma, pe baza de semnatura in condica de predare-primire, in termen de cel mult 24 de ore de la data primirii acestora.

Publicarea legilor, a celorlalte acte ale Parlamentului si ale fiecareia dintre cele doua Camere, a deciziilor Curtii Constitutionale pronuntate cu ocazia controlului constitutionalitatii legilor inainte de promulgare, a decretelor, a mesajelor si a altor acte ale Presedintelui Romaniei adresate Parlamentului, a ordonantelor de urgenta si a ordonantelor Guvernului se realizeaza prin grija regiei autonome, cu prioritate, inaintea oricaror altor acte.
Celelalte acte se publica in ordinea inregistrarii, dupa publicarea actelor mentionate mai sus.
In situatii motivate, secretarul general al Guvernului poate stabili o alta ordine de prioritate in publicarea actelor.

Republicarea actelor normative in Partea I a Monitorului Oficial al Romaniei

Elaborarea formei republicabile a actelor normative, precum si trimiterea acestora Secretariatului General al Guvernului se efectueaza de catre emitenti.

Republicarea legilor, a ordonantelor si a hotararilor Guvernului se face in cel mult 45 de zile de la data publicarii actului care a dispus aceasta masura. In vederea republicarii, este necesar avizul Consiliului Legislativ.

Publicarea unor acte normative care au volum extins sau intereseaza, prin obiectul lor de reglementare, doar un numar restrans de persoane ori care contin informatii clasificate

In cazul in care actul supus publicarii are un volum extins si/sau intereseaza, prin obiectul sau de reglementare, doar un numar restrans de persoane, emitentul sau, dupa caz, regia autonoma solicita Secretariatului General al Guvernului aprobarea publicarii actului intr-un numar special al Monitorului Oficial al Romaniei, Partea I, cu un tiraj limitat, precum si numarul de exemplare, care se difuzeaza numai persoanelor interesate.
Lista persoanelor interesate carora li se difuzeaza numarul special se stabileste de emitent si se transmite regiei autonome, cu avizul secretarului general al Guvernului.

Prevederile de mai sus se aplica in mod corespunzator si in cazul actelor supuse publicarii care contin informatii clasificate.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii