Secţiuni » Avocaţi
Avocaţi (UNBR, INPPA şi barouri)
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Avocați

Ion Ilie-Iordachescu: mesajul de Ziua Justitiei 2012

5 iulie 2012 | JURIDICE.ro

Baroul București a dat publicității miercuri, 4 iulie 2012, mesajul Decanului Baroului București, av. Ion Ilie-Iordăchescu, cu prilejul sărbătoririi Zilei Justiției 2012:

Aşa cum arăta un eminent jurist al secolului XVII, avocatura este la fel de veche ca magistratura, la fel de nobilă ca virtutea şi la fel de necesară ca justiţia.

Sărbătorirea „Zilei Justiţiei” îmi oferă prilejul să evidenţiez eforturile depuse de Baroul Bucureşti în vederea stabilirii unor relaţii corespunzătoare între magistraţi şi avocaţi. Ca răspuns la provocările generate de unele atitudini descalificante manifestate în actul de justiţie, Baroul Bucureşti a încheiat un Protocol cu Curtea de Apel Bucureşti, menit să înlăture asemenea practici.

În acelaşi context, evidenţiez „Protocolul privind colaborarea dintre Consiliul Superior al Magistraturii şi Uniunea Naţională a Barourilor din România”.

Pentru aceeaşi identitate de raţiune, „Acordul cadru de colaborare între Institutul Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor şi Institutul Naţional al Magistraturii” a permis intensificarea activităţii de pregătire profesională continuă a avocaţilor.

Nu pot să omit, punerea la dispoziţia Baroului Bucureşti a unui număr de săli pentru desfăşurarea în bune condiţii a cursurilor de pregătire profesională a avocaţilor de către conducerea Curţii de Apel Bucureşti.

Demn de remarcat este colaborarea dintre Institutul Naţional al Magistraturii şi Uniunea Naţională a Barourilor din România în privinţa asigurării unor stagii practice de către Auditorii de Justiţie ai Institutului Naţional al Magistraturii în cadrul a 38 de forme de exercitare a profesiei de avocat.

Pe o piaţă în care cererea de servicii judiciare este limitată, concurenţa între avocaţii Baroului Bucureşti devine acerbă.

Criza actuală reprezintă o provocare pentru membrii Baroului Bucureşti care sunt obligaţi să se adapteze noilor realităţi.

Ca efect al aplicării Noului Cod Civil, prestaţiile avocaţiale se vor înmulţi. Analiza instituţiilor noi referitoare la logodnă, patrimoniul de afectaţiune, regimul matrimonial, fiducia, promisiunea de împrumut, promisiunea de a contracta în materia donaţiei, reprezintă o preocupare majoră pentru avocaţii Baroului Bucureşti.

Impactul Noului Cod Civil asupra legislaţiei profesiei de avocat, presupune pentru organele profesiei, modul în care sunt aplicate măsurile legale privind patrimoniul de afectaţiune, mandatul profesional al avocatului şi activităţile fiduciare de către avocat.

Doresc, în viitor, stabilirea unor relaţii profesionale corespunzătoare normelor în vigoare între avocaţi şi magistraţi.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică