Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 4 iulie 2012
04.07.2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Viol. Arestare preventivă. PT Arad

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului ROCHNEAN IOAN sub aspectul  săvârşirii infracţiunii de viol.

Magistraţii Tribunalului Arad au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare, pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, în noaptea de 18/19.06.2012, în jurul orelor 2400, inculpatul Rochnean Ioan a întreţinut relaţii sexuale cu partea vătămată N.N.R. (în vârstă de 10 ani) prin constrângere fizică şi profitând de faptul că aceasta nu putea să-şi exprime voinţa fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Dare de mită. Trimitere în judecată. PT Timiș

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor PUŞCAŞU DORU şi PUŞCAŞU COSMIN-SERGIU sub aspectul săvârşirii infracţiunii  de dare de mită.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 11.02.2012, inculpaţii i-au oferit şi remis denunţătorului C.I. (lucrător de poliţie) suma de 800 euro pentru a nu-i face dosar penal inculpatului Puşcaşu Cosmin-Sergiu.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Timiş.

***

Braconaj piscicol ș.a. Trimitere în judecată. SUPC – PÎCCJ

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor ABAIANEŢ CHIRILĂ, BEZUŞENCO ANDREI, COJOCEA AUREL, CRISTEA MARIAN, HOLBAN VALENTIN, MASTICĂ CRISTIAN, RUSAN LUCIAN DAN, RUSU NICOLAE ADRIAN, RUSU ŞTEFAN, SUSOI VICTOR sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj piscicol şi a inculpaţilor BUTUC ADRIAN, COJOCEA PETRICĂ, COPILĂU MARIAN COSTEL, GRUPA GHEORGHIŢĂ, OBREJA IACOB MIHAI, PASCALE GEORGE MIRCEA, RADU GHEORGHIŢĂ, SIDORENCU GABRIEL, ZAHARIA IONEL pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj piscicol şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni precum şi a inculpatului PASCALE MIRCEA sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual şi uz de fals.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, cei 20 de inculpaţi au săvârşit infracţiuni denumite generic „braconaj piscicol” în special în zone cu acces la Dunăre sau Delta Dunării, activităţile infracţionale desfăşurându-le, individual sau în asociere şi sprijin reciproc atât în micromediul localităţilor de domiciliu cât şi în exteriorul acestora – prin organizarea canalelor de distribuţie/vânzare a produselor obţinute din braconaj.

Reamintim că, în cauză au fost efectuate, simultan, la data de 31.05.2011, percheziţii în 48 de localităţii, domicilii şi sedii de societăţi comerciale de pe raza judeţelor Tulcea, Ialomiţa şi Constanţa, acţiuni desfăşurate sub coordonarea procurorului de caz de către ofiţeri de poliţie judiciară împreună cu specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură.

În urma percheziţiilor efectuate au fost ridicate diferite cantităţi de peşte din diverse specii (inclusiv sturioni) şi produse din peşte, precum şi scule şi dispozitive pentru pescuit comercial, inclusiv electrice, a căror deţinere era nelegală, bunuri mobile indisponibilizate prin aplicarea sechestrului asigurator.

Raportul de expertiză tehnică-judiciară efectuat asupra aparatelor/dispozitivelor electrice ce au fost indisponibilizate a concluzionat că aceste echipamente electrice au fost folosite la pescuitul electric şi nu au o întrebuinţare casnică, fiind prezentate manoperele concrete de pescuit ce se pot efectua cu ajutorul acestora precum şi a rezultatelor şi efectelor posibile ale folosirii lor, asupra peştilor.

Cauza a fost preluată la Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ca urmarea a rezoluţiei din data de 10.01.2012 a Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în vedere complexitatea acesteia, amploarea fenomenului şi în vederea soluţionării cu celeritate.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Tulcea.

>> sursa: mpublic.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti