Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-DIICOT, 5 iulie 2012


5 iulie 2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU
Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Constituirea unui grup infracţional organizat, ascunderea sursei impozabile şi respectiv înregistrarea de operaţiuni şi cheltuieli fictive în contabilitatea societăţilor care au achiziţionat ţigările ș.a. Percheziții. DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța

Procurori din cadrul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu poliţişti din cadrul S.C.C.O. Porturi Maritime Constanţa au procedat la destructurarea unui  grup infracţional organizat care, în perioada 2011 – 2012, a desfăşurat operaţiuni de tranzit şi achiziţie/vânzare de ţigări în zonele libere Agigea şi Curtici – Arad prin folosirea frauduloasă a unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, prin falsificarea semnăturii administratorului acesteia, scopul urmărit fiind acela de obţinere de beneficii financiare majore prin sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor la bugetul de stat ca urmare a ascunderii sursei impozabile şi înregistrării de operaţiuni comerciale fictive.

În data de 5.07.2012 procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 12 percheziţii domiciliare în Constanţa, Zona Liberă Agigea, Zona Liberă Curtici – Arad, Bucureşti şi Arad urmărindu-se identificarea documentelor falsificate de membrii grupului a documentelor contabile ale societăţilor implicate în valorificarea ţigărilor şi a ştampilelor societăţii folosite fraudulos.

Cu aceasta ocazie au fost descoperite aproximativ 60 milioane de ţigarete.

Valoarea estimată a operaţiunilor comerciale efectuate până la aceasta dată de către membrii grupului este de peste 5 milioane Euro.

În cauză a fost instituit sechestru asigurator asupra a 18 imobile aparţinând unui număr de 3 membri ai grupului, scopul fiind acela de recuperare a prejudiciului cauzat bugetului de stat prin comiterea infracţiunilor prevăzute de Legea nr. 241/2005.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor  infracţiunile prev. de art. 7 din Legea nr. 39/2003 (constituirea unui grup infracţional organizat), art. 9 lit. a şi c din Legea nr. 241/2005(ascunderea sursei impozabile şi respectiv înregistrarea de operaţiuni şi cheltuieli fictive în contabilitatea societăţilor care au achiziţionat ţigările) şi art. 273 din Legea nr. 86/2006 (prezentarea de documente comerciale falsificate la autoritatea vamală, reţinându-se diferite forme de participare din partea membrilor grupului).

>> sursa: diicot.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro