Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Fat-frumos din lacrima


6 iulie 2012 | Andrei SĂVESCU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Dintre Fisc și Contabilitate cine e băiatul și cine este fata? Fiscul este Făt-frumos, Contabilitatea este Lacrimă.

Relațiile dintre Fisc și Contabilitate se bazează pe respect reciproc, cordialitate și sprijin neprecupețit. Glumesc.

Fata își evidențiază curbele, fără să și le expună, băiatul sugerează, cui stă să-l admire, vioiciune, forță. El se arată stăpân pe situație, Ea se păstrează cu fața în umbră, ferindu-se de lumină, robotind tăcută pentru prosperitatea familiei sale. Și pentru însuși El, se înțelege, care este întodeauna prioritar. Pentru că El este înfricoșător iar Ea sfioasă pe tocuri înalte, clink-clink pe holuri, de la un computer la șeful ei direct și înapoi, mișcare unduioasă printre cifre.

El este cu ochii după colectare, spre disperarea șefului ei, iar Ea este mereu atentă, uneori chiar crucișă: cu un ochi la El, cu un ochi la umărul șefului ei.

În fiecare zi, după somn și după apa și cafeaua de dimineață, și El și Ea pleacă să lucreze într-un mediu canicular, fierbinte. Fiecare lucrează separat, dar sunt mereu cu gândul unul la altul. El ar ține-o pe Ea cât mai aproape, Ea l-ar suspenda pe El și l-ar demite.

dr. Andrei SĂVESCU
coord. JURIDICE.ro

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii