Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

Fat-frumos din lacrima
06.07.2012 | Andrei SĂVESCU

Dintre Fisc și Contabilitate cine e băiatul și cine este fata? Fiscul este Făt-frumos, Contabilitatea este Lacrimă.

Relațiile dintre Fisc și Contabilitate se bazează pe respect reciproc, cordialitate și sprijin neprecupețit. Glumesc.

Fata își evidențiază curbele, fără să și le expună, băiatul sugerează, cui stă să-l admire, vioiciune, forță. El se arată stăpân pe situație, Ea se păstrează cu fața în umbră, ferindu-se de lumină, robotind tăcută pentru prosperitatea familiei sale. Și pentru însuși El, se înțelege, care este întodeauna prioritar. Pentru că El este înfricoșător iar Ea sfioasă pe tocuri înalte, clink-clink pe holuri, de la un computer la șeful ei direct și înapoi, mișcare unduioasă printre cifre.

El este cu ochii după colectare, spre disperarea șefului ei, iar Ea este mereu atentă, uneori chiar crucișă: cu un ochi la El, cu un ochi la umărul șefului ei.

În fiecare zi, după somn și după apa și cafeaua de dimineață, și El și Ea pleacă să lucreze într-un mediu canicular, fierbinte. Fiecare lucrează separat, dar sunt mereu cu gândul unul la altul. El ar ține-o pe Ea cât mai aproape, Ea l-ar suspenda pe El și l-ar demite.

dr. Andrei SĂVESCU
coord. JURIDICE.ro


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.