Secţiuni » Arii de practică » Protective » Mediu
Mediu
CărţiProfesionişti

Cerere de reexaminare ref. OUG pentru adoptarea unor masuri destinate dezvoltarii economico-sociale a zonei „Delta Dunarii”


9 iulie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Preşedintele Traian Băsescu a trimis joi, 5 iulie 2012, Parlamentului României, cererea de reexaminare asupra Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 127/2010 pentru adoptarea unor măsuri destinate dezvoltării economico-sociale a zonei „Delta Dunării”.

Redăm  textul integral al cererii:
ȚBucureşti, 5 iulie 2012

Domnului George Crin Laurenţiu Antonescu
Preşedintele Senatului

În temeiul Articolului 77 alineatul (2) din Constituţia României, republicată, formulez următoarea

CERERE DE REEXAMINARE
asupra
Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 127/2010 pentru adoptarea unor măsuri destinate dezvoltării economico-sociale a zonei „Delta Dunării”

Motivul cererii este următorul:

Legea supusă reexaminării are ca obiect de reglementare aprobarea cu modificări şi completări a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 127/2010 pentru adoptarea unor măsuri destinate dezvoltării economico-sociale a zonei „Delta Dunării.

La Art. I pct. 2.6 Legea de aprobare a OUG nr. 127/2010 prevede introducerea „vânătorii raţional reglementată” printre activităţile care se pot desfăşura pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”. De asemenea, potrivit Art. I pct. 2.9, prevederea conform căreia „desfăşurarea activităţilor de vânătoare pe teritoriul rezervaţiei” constituie contravenţie, este abrogată. Drept consecinţă, vânătoarea în rezervaţie este dezincriminată, aceasta nemaifiind o faptă care să constituie contravenţie.

Considerăm că o asemenea practică, fără o reglementare şi limitare strictă, poate avea drept consecinţă punerea în pericol a existenţei speciilor şi a habitatelor protejate. De aceea, solicităm revenirea la textul iniţial de sancţionare a desfăşurării activităţilor de vânătoare pe teritoriul rezervaţiei.

Având în vedere competenţa legislativă exclusivă a Parlamentului, vă solicităm reexaminarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 127/2010 pentru adoptarea unor măsuri destinate dezvoltării economico-sociale a zonei „Delta Dunării”.

PREŞEDINTELE ROMÂNIEI
TRAIAN BĂSESCU

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii