Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

TUCA ZBARCEA & ASOCIATII, alaturi de Municipiul Iasi in procedura de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu energie termica in municipiul Iasi
09.07.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Corporate, Energie
JURIDICE - In Law We Trust

Echipa de avocaţi Țuca Zbârcea & Asociații a asistat Municipiul Iaşi în cadrul procedurii de negociere a contractului de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică în municipiul Iaşi.

Vineri, 6 iulie 2012, a fost semnat contractul de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu energie termică – producţie, transport, distribuţie şi furnizare – între Municipiul Iaşi şi Dalkia Romania.

Contractul a fost încheiat în urma unor negocieri derulate pe parcursul unei perioade de aproximativ 4 luni şi vizează delegarea gestiunii serviciului de alimentare cu energie termică în municipiul Iaşi şi concesiunea infrastructurii aferente serviciului pentru o perioadă de 20 de ani. Operarea serviciului va fi realizată de o societate cu capital mixt, constituită pentru acest scop de către Dalkia Romania şi Municipiul Iaşi, care va achita Municipiului Iaşi o redevenţă anuală raportată la cifra de afaceri realizată.

Echipa de avocaţi din cadrul Ţuca Zbârcea & Asociaţii care a asistat Municipiul Iaşi pe parcursul negocierilor a fost formată în principal din avocaţi specializaţi în parteneriat public-privat (PPP), concesiuni şi achiziţii publice, fiind coordonată de Şerban Pâslaru, Avocat asociat, şi Vlad Cercel, Avocat colaborator coordonator.

„Semnarea contractului de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu energie termică în municipiul Iaşi reprezintă finalul unui proces îndelungat şi complex, în cadrul căruia părţile au agreat condiţiile prestării serviciului de alimentare cu energie termică în gestiune delegată, iar avocaţii implicaţi au fost puşi în faţa rezolvării unor probleme juridice dintr-o paletă extrem de diversă, incluzând domeniile serviciilor comunitare de utilităţi publice şi concesiunilor, energiei, proprietăţii şi dreptului societar. În acelaşi timp însă, încheierea acestui contract reprezintă momentul de început al furnizării serviciului de alimentare cu energie termică în regim de gestiune delegată şi suntem încrezători că un cadru contractual cuprinzător, detaliat şi, în acelaşi timp, flexibil reprezintă o premisă favorabilă pentru desfăşurarea acestei activităţi în cele mai bune condiţii pe o perioadă lungă de timp”, ne-a declarat Şerban Pâslaru, Avocat asociat al Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii are o practică bogată şi recunoscută în domeniul PPP, concesiuni şi achiziţii publice. Echipa firmei oferă asistenţă juridică în structurarea şi implementarea unor proiecte complexe de PPP, proiecte de concesiune, în special în sectorul transporturilor pe apă şi al autostrăzilor, fiind implicată în proiecte majore din industria energetică, petrol şi gaze, telecomunicaţii, infrastructură publică (drumuri şi poduri, autostrăzi, căi ferate, aeroporturi, gestionarea deşeurilor şi alimentarea cu apă), dezvoltare imobiliară.

De altfel, prestigioase directoare internaţionale precum Chambers Europe şi Legal 500 clasează Ţuca Zbârcea & Asociaţii în fruntea clasamentelor de specialitate, firma fiind recunoscută „pentru consultanţa oferită în cadrul unor proiecte complexe de PPP” fiind „una dintre cele mai bune, cu o experienţă şi cunoştinţe dovedite în derularea de negocieri dificile şi îndelungate” (Chambers Europe), clienţii firmei beneficiind de capabilităţile extinse ale unei echipe multidisciplinare în domenii precum energie şi resurse naturale, dreptul mediului, drept financiar-bancar şi drept imobiliar. De asemenea, avocaţii Ţuca Zbârcea & Asociaţii sunt recomandaţi pentru „aplombul, iscusinţa şi experienţa în reprezentarea intereselor autorităţilor guvernamentale şi societăţilor private deopotrivă” (Legal 500).

Despre Ţuca Zbârcea & Asociaţii: Cu o echipă formată din 95 de avocaţi dintre care 20 parteneri în cadrul biroului din Bucureşti, Ţuca Zbârcea & Asociaţii operează un sediu secundar în Cluj-Napoca, care funcţionează în asociere cu Nistorescu, Şomlea & Asociaţii, cât şi un birou de reprezentanţă în Madrid, Spania. Totodată, firma a stabilit o colaborare strategică pe principiul „best friend” cu firma de avocatură Ţurcan Cazac, liderul pieţei de avocatură de business din Chişinău, Republica Moldova.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii oferă asistenţă juridică în toate domeniile dreptului, fiind recomandată de prestigioase directoare internaţionale de specialitate pentru serviciile în domenii precum litigii şi arbitraje internaţionale, achiziţii publice, energie şi resurse naturale, drept financiar-bancar, infrastructura, dreptul muncii si drept social,  drept societar şi comercial, fuziuni, achiziţii / privatizări, etc.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a primit numeroase aprecieri şi distincţii pentru dinamismul, viziunea şi determinarea cu care a adoptat practici inovatoare pe piaţa serviciilor juridice din România. Astfel, în ultimii cinci ani, Ţuca Zbârcea & Asociaţii a fost singura casă de avocatură din Europa de Est recunoscută în raportul Financial Times’ Innovative Lawyers ca una dintre cele mai inovatoare firme de avocatură din Europa Continentală. Totodată, firma a câştigat premiul Law Firm of the Year: Romania (IFLR European Awards 2012), premiul Best Managed Workplace pentru cel mai apreciat stil de management (MPF European Leadership Awards 2012), premiul Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans (The Lawyer European Awards 2010), premiul Law Firm of the Year (Chambers Europe Awards for Excellence 2010). De asemenea, timp de patru ani consecutivi Ţuca Zbârcea & Asociaţii a fost desemnată Firma de avocatură a anului din România, urmare a nominalizărilor primite din partea unui juriu independent, constituit din reputaţi oameni de afaceri.

Portofoliul Ţuca Zbârcea & Asociaţii include numeroase companii naţionale şi multi-naţionale, importante instituţii financiare, precum şi autorităţi publice şi instituţii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienţi se numără: Erste Bank / Banca Comercială Română (BCR), OMV Petrom, CEZ, Rompetrol Rafinare, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Orkla Foods, Colgate Palmolive, GED Capital Development, Cadbury, Bursa de Valori Bucureşti, BRD-Groupe Société Générale, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania, ING Real Estate etc.

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti