« Secţiuni « Articole « RNSJOpiniiPovestim cărţi
Revista de note şi studii juridice (RNSJ)
Condiţii de publicareDespre revistă
EssentialsNote de studiuStudii
JURIDICE
10 comentarii

Judecatoria sectorului 6. Partaj dupa divort. Toate bunurile comune au fost atribuite sotului
10.07.2012 | Georgiana TEODORESCU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Cauza civilă 3782/303/2011, pe rolul Judecătoriei sectorului 6, a avut ca obiect partajul de bunuri comune privind pe soțul reclamant și soția pârâtă. Avocații reclamantului au solicitat admiterea acțiunii așa cum a fost formulată, în sensul atribuirii definitive și integrale a bunului imobil ce a făcut obiectul partajului. El a arătat că reclamantul a dobândit imobilul în timpul căsătoriei cu pârâta, însă achiziționarea acestuia s-a făcut cu participarea exclusivă a reclamantului. Pârâta nu a contribuit la viața de familie și că nu a avut serviciu decât pe perioade limitate. Instanța a hotărât atribuirea în natură a bunului imobil în patrimoniul reclamantului.

>> textul integral al hotărârii judecătorești

NOTA JURIDICE.ro: Echipa de avocați a fost coordonată de Georgiana Teodorescu, avocat asociat CHIUARIU ȘI ASOCIAȚII.

 
Secţiuni: Jurisprudență Judecătorii, RNSJ | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Au fost scrise până acum 10 de comentarii cu privire la articolul “Judecatoria sectorului 6. Partaj dupa divort. Toate bunurile comune au fost atribuite sotului”

 1. Cata LUNGANASU spune:

  Buna ziua! Interesanta solutia, insa trebuie precizat ca nu este o premiera in Romania, in data de 26.01.2012 Judecatoria Timisoara a pronuntat o solutie identica, de atribuire a unui imobil bun comun in cota de 1/1 sotului reclamant, constatand contributia exclusiva a reclamantului. Deci titlul ar trebui modificat.

 2. Mircea MAIER spune:

  Interesanta, daca nu chiar stranie, aplicarea de catre instanta a dispozitiilor art. 225 Cod Pr. civ, in conditiile in care, la pag. 3 primele alineate din Sentinta, se arata ca s-a solutionat cauza in lipsa paratei, care a fost citata la usa instantei si prin publicitate. Sa spui, in aceste conditii, ca exista o lipsa nejustificata a paratei de a se prezenta la interogatoriu, raportat mentiunea cuprinsa in citatia care a fost afisata la usa instantei, deoarece nu s-a putut identifica domiciliul paratei, si sa consideri acesta lipsa ca un inceput de dovada in folosul partii potrivnice, considerand astfel ca nu exista „motivele temeinice” pentru care partea nu s-a prezentat la interogatoriu, cu coroborarea art. 1197 Cod Civil, mi se pare cam mult.

  Cred ca, pe langa premiera in ceea ce priveste solutia pronuntata, s-ar putea considera, in cazul in care este adevarat ca s-a facut citarea partii adverse prin afisare la usa instantei si prin mica publicitate, ca exista o premiera (de neurmat) si in ceea ce priveste interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 225 Cod pr. civ.

 3. ANONIM spune:

  premiera????!!!! sunt zeci de solutii pronuntate, in acest sens

 4. Luiza NEAGU spune:

  Felicitari colega !
  Dar … sunteti sigura ca este o premiera ?
  In conditiile in care parata nu s-a prezentat, a fost greu sa obtineti o asemenea hotarare ?

 5. Florin RADU spune:

  da, nu e deloc o noutate.
  si eu am intalnit in activitatea mea astfel de spete, ca sa nu mai vorbim de culegerile de jurisprudenta, unde gasesti multe astfel de exemple.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD