Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 10 iulie 2012
10.07.2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU, Sorin-Ioan DUMITRASCU, Irina STAN

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Evaziune fiscală. Trimitere în judecată. PT Vâlcea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, prin rechizitoriu, la data de 29.06.2012, trimiterea în judecată a inculpaţilor:

  • S.V. (în stare de arest preventiv) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată;
  • M.A. sub aspectul săvârşirii infracţiunii  de evaziune fiscală;
  • M.N. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată;

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

În cursul lunii octombrie 2010, în calitate de administratori de fapt ai unei societăţi comerciale, inculpaţii au achiziţionat cereale de la diferite persoane din judeţele Timiş şi Mureş, întocmind în acest sens documente de provenienţă fictive, înregistrate în evidenţele primare ale societăţii, însă au omis să evidenţieze în contabilitate operaţiunile comerciale şi veniturile realizate cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este în cuantum de 446.907 lei (105.033,49 euro).

În vederea recuperării prejudiciului, în cauză procurorii au dispus instituirea măsurilor asiguratorii asupra mai multor bunuri, respectiv autovehicule aparţinând inculpaţilor    M.A. şi S.V..

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Vâlcea.

***

Evaziune fiscală. Trimitere în judecată. PCA Timișoara

Procurori ai Parchetului de pe  lângă Curtea de Apel Timişoara au dispus trimiterea în judecată a inculpatului M.D. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în perioada 2006-2009, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, inculpatul Moater Damaschin a omis să evidenţieze, în tot sau în parte, în actele contabile sau alte documente legale, operaţiunile comerciale şi veniturile pe care le-a realizat, cauzând astfel, bugetului consolidat al statului, un prejudiciu total în valoare de 343.434 lei, din care 108.731 lei  – TVA şi 234.703 lei impozit pe profit.

În baza art. 209 alin 41 C.p.p. dosarul a fost preluat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, în vederea efectuării urmăririi penale.

Dosarul a fost trimis Tribunalului Caraş-Severin spre judecare.

***

Tentativă omor calificat. Arestare preventivă. PT Mehedinți

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi au solicitat, la data de 30.06.2012, instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpaţilor R.P.N., R.E. şi V.S.A. (aflaţi în stare de reţinere) sub aspectul  săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat.

Magistraţii Tribunalului Mehedinţi au admis propunerea procurorilor şi au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele inculpaţilor, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a reieşit următoarea situaţie de fapt:

În noaptea de 29/30.06.2012, pe fondul unui conflict spontan cu un grup de cinci tineri, inculpaţii, i-au aplicat părţii vătămate C.I. numeroase lovituri cu corpuri contondente, în special în zona capului, producându-i leziuni grave care i-au pus în primejdie viaţa.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Tentativă omor. Arestare preventivă. PT Mehedinți

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului N.C.C. (aflat în stare de reţinere), sub aspectul  săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor.

Magistraţii Tribunalului Mehedinţi au admis propunerea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a reieşit următoarea situaţie de fapt:

La data de 04.07.2012, în jurul orelor 130, inculpatul N.C.C. i-a aplicat părţii vătămate Ţ.D. două lovituri cu un ciocan, în zona capului, producându-i leziuni ce i-au pus în primejdie viaţa.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Tentativă omor calificat. Arestare preventivă. PT Timiș

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului M.A. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat.

Magistraţii Tribunalului Timiş au admis propunerea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale a rezultat următoarea situaţie de fapt:

La data de 08.07.2012, în jurul orelor 0400, pe fondul consumului de alcool şi al geloziei, inculpatul a pătruns într-un bloc situat în Municipiul Timişoara, unde i-a aplicat părţii vătămate D.D. mai multe lovituri de cuţit în zona hemitoracelui şi a braţului stâng.

Partea vătămată a suferit leziuni ce necesită pentru vindecare un număr de 15 zile de îngrijiri medicale şi care au pus viaţa acesteia în primejdie.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Distrugere și semnalizare falsă. Trimitere în judecată. PCA Timișoara

Procurori ai Parchetului de pe  lângă Curtea de Apel Timișoara au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatei M.D.G.D. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere şi semnalizare falsă.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 14.10.2011, în jurul orelor 2330, în timp ce conducea un autovehicul, inculpata  nu a respectat semnalele acustice şi luminoase ale sistemului SAT situat la pasajul de trecere cu cale ferată din zona Ghiroda – Aeroport şi a intrat în coliziune cu trenul de marfă ce circula pe relaţia Ronaţ Triaj-Caransebeş.

Prin distrugerile provocate s-ar fi putut pune în pericol siguranţa circulaţiei pe infrastructura publică feroviară şi s-a creat un prejudiciu Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR S.A. Bucureşti-Sucursala Centrul Regional de Exploatare, Întreţinere şi Reparaţii C.F. Timişoara, în sumă de 28.239 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Curţii de Apel Timişoara.

***

Vătămare corporală din culpă. Trimitere în judecată. PT Timiș

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului B.N. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 21.11.2008, aflat la volanul unui autocamion prevăzut cu semiremorcă, inculpatul B.N. a acroşat-o pe partea vătămată H.M.C cu semiremorca, în timp ce ieşea din curtea unui complex comercial din Municipiul Timişoara, provocându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 90 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

***

Vătămare corporală din culpă. Trimitere în judecată. PJ Deta

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului M.V. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 26 august 2011, în timp conducea în stare de ebrietate o bicicletă, inculpatul M.V. a provocat un accident rutier în urma căruia partea vătămată B.A.I. a suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 12 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Deta.

***

Uz de armă neletală, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice. Trimitere în judecată. PJ Sector 1

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor D.V. zis „Şerif” şi B.K. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de armă neletală, din categoria celor supuse autorizării, fără drept şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Din probele administrate în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat următoarea situaţie de fapt:

La data de 01.05.2012, în jurul orelor  2000, inculpaţii D.V. şi B.K s-au deplasat cu un autoturism în cartierul Giuleşti din sectorul 1, unde, pe fondul unui conflict vechi, i-au atacat pe inculpaţii M.C., M.R., M.I. şi M.D.A. (iniţial cercetaţi în calitate de persoane vătămate în cauză), aflaţi pe stradă, asupra cărora au executat focuri de armă cu două pistoale cu bile de cauciuc.

Ca urmare a acestei acţiuni, acestora le-au fost provocate leziuni în diverse părţi ale corpului, şi  a fost produsă o tulburare gravă a liniştii şi ordinii publice într-o zonă intens locuită.

Totodată, în cauză s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor M.C.,, M.R., M.I. şi M.D.A. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizarea infractorului.

Aceştia au avut iniţial calitatea de părţi vătămate în dosar însă, ulterior, pe parcursul urmăririi penale şi-au schimbat declaraţiile date iniţial susţinând că inculpatul D.V. nu a avut nicio implicare în evenimentele din data de 01.05.2012, încercând astfel să îngreuneze şi să zădărnicească urmărirea penală faţă de acesta.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sectorului 1.

>> sursa: mpublic.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Irina STAN
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti