Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro


Print Friendly, PDF & Email

Organizarea unei reuniuni de lucru privind Metodologia de identificare a riscurilor si vulnerabilitatilor la coruptie, parte integranta a SNA
12.07.2012 | JURIDICE.ro

În contextul implementării prevederilor Strategiei naţionale anticorupţie 2012–2015, Ministerul Justiţiei, împreună cu Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), a organizat miercuri, 11 iulie 2012, la sediul central al DGA, reuniunea de lucru având ca subiect prezentarea „Metodologiei de identificare a riscurilor şi vulnerabilităţilor la corupţie în cadrul structurilor MAI”, în scopul cunoaşterii mecanismelor acesteia şi folosirii ca bună practică în activitatea internă proprie a instituţiilor publice, potrivit unui comunicat al MJ.

Etapele de implementare ale metodologiei au avut ca finalitate întocmirea pentru fiecare instituţie a Registrului riscurilor de corupţie şi a Planurilor anuale de prevenire a corupţiei. Registrul în cauză funcţionează ca un instrument de evaluare a capacităţii instituţiei şi a componentelor sale de a face faţă factorilor actuali sau potenţiali ce pot favoriza apariţia unor acte de corupţie, consolidează mecanismele de prevenire/control existente şi fundamentează necesitatea adoptării unor măsuri suplimentare care să răspundă mult mai concret problemelor identificate.

La reuniune au participat coordonatorii planurilor sectoriale anticorupţie din cadrul instituţiilor publice, însoţiţi de experţi ai acestora.

Reuniunea de lucru este în concordanţă cu măsura 1.1.3. din Planul de Acţiune pentru implementarea Strategiei naţionale anticorupţie 2012 – 2015, care prevede „introducerea treptată la nivelul instituţiilor publice a unei metodologii unitare de evaluare a riscurilor de corupţie ca premisă pentru dezvoltarea planurilor interne de integritate”.

Astfel, vor fi selectate minim trei instituţii pilot pentru testarea metodologiei, care până în semestrul I 2013 vor implementa integral etapele ciclului de evaluare a riscurilor.


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.