Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 

Guvernul pregateste plata TVA la incasare
17.07.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Premierul Victor Ponta a declarat luni, 16 iulie 2012: „În perioada imediat următoare, în urma consultărilor pe care le-am avut atât pe plan intern în cadrul Ministerului de Finanţe, cât şi cu partenerii noştri pe care i-am informat asupra intenţiei noastre, dorim să propunem următoarele. În primul rând, plata TVA la încasare pentru firmele cu cifra de afaceri mai mică de 500.000 de euro, cu condiţia ca derularea decontărilor să se facă numai prin sistemul bancar. Este o măsură pe care mediul de afaceri a cerut-o de foarte mult timp, o măsură care va influenţa direct activitatea a 92% din firmele active, reprezintă un oxigen pentru economie, prin facilitarea fluxurilor de lichidităţi pentru IMM-uri, se obţine, de asemenea, reducerea evaziunii fiscale, întrucât dispar mecanismele de rambursare fictivă de TVA, cererile de rambursare se vor face doar după dovada plăţii şi, de asemenea, se includ, şi repet, în această categorie extrem de avantajoasă, numai plăţile făcute prin sistemul bancar. În acest fel, evident, reuşim să combatem orice tip de fraudă sau de evaziune fiscală.

A doua măsură pe care dorim să o adoptăm, tot în cel mai scurt timp, creşterea deductibilităţii cheltuielilor de cercetare şi dezvoltare de la 20 la 50% pentru stimularea investiţiilor inovative şi crearea de locuri de muncă în industrii cu valoare adăugată mare. A treia măsură, pe care am considerat-o absolut necesară şi în concordanţă cu ceea ce s-a adoptat la nivel european, în cadru Consiliul European, prin Pactul de creştere economică şi creare de locuri de muncă, eliminarea contribuţiilor de asigurări sociale la Fondul de Sănătate, pensii, şomaj pentru toţi întreprinzătorii care angajează persoane aflate în şomaj şi care au vârsta de sub 25 de ani sau de peste 55 de ani. Această eliminare a contribuţiilor va funcţiona pe termen de un an, cu condiţia menţinerii ca angajat pe încă un an suplimentar de către firmă.

A patra măsură, pentru sprijinirea firmelor cu dificultăţi financiare temporare, scutirea de la plata penalităţilor pentru debitorii statului pentru obligaţiile de plată achitate în perioada 1.09.2012 – 31.12.2012. Şi a cincea măsură, de asemenea extrem de mult solicitată de către organizaţiile neguvernamentale, fundaţii, instituţii care nu sunt înregistrate ca plătitori de TVA şi care accesează fonduri europene: am luat decizia de a asigura cadrul financiar, cadrul legislativ necesar pentru ca TVA să fie eligibil la decontare pentru proiectele finanţate din fonduri europene.

Aceste cinci măsuri sunt măsuri pe termen scurt şi măsuri pe care le vom lua rapid, pentru a sprijini în aceste zile şi în această perioadă creşterea economică şi crearea locurilor de muncă. Toate aceste măsuri, alături de celelalte, pe care le vom pune în bugetul de stat, în proiectul bugetului de stat pentru 2013, au ca scop, repet, alături de predictibilitate şi stabilitate financiară, să asigure creşterea economică, crearea de locuri de muncă şi echitatea socială, pe care, din păcate în ultimii ani, am pierdut-o.”

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.