« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

ICCJ. Comunicarea sentintei la o alta adresa decat cea a domiciliului ales al paratului
19.07.2012 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în condiţiile în care a avut loc o modificare a domiciliului ales al pârâtului, adusă la cunoştinţa instanţei prin întâmpinarea depusă la dosar, actul de procedură al comunicării sentinţei, efectuat la o altă adresă poştală decât cea a noului domiciliu ales, echivalează cu necomunicarea sentinţei. În aceste condiţii, temenul de apel, care în conformitate cu prevederile art. 284 C. proc. Civ se calculează de la momentul comunicarii, nu a început să curgă, astfel încât pârâtul este în termen să exercite respectiva cale de atac, neputând fi admisă excepţia procesuală a tardivităţii declarării acesteia. (Decizia nr. 762 din 8 februarie 2012 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect acordarea de despăgubiri pentru prejudiciul moral suferit printr-o condamnare cu caracter politic)

Corina CIOROABĂ

 
Secţiuni: Drept civil, RNSJ | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD