Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 18 iulie 2012


19 iulie 2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU, Sorin-Ioan DUMITRASCU, Diana NECULA

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Omor. Arestare preventivă. PT Tulcea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au solicitat, instanţei de judecată, arestarea preventivă  a inculpatului M. C. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor.

Magistraţii Tribunalului Tulcea au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 20 de zile.

Ulterior măsurii arestării preventive dată de către instanţa de judecată, victima C.I. a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, motiv pentru care, în dimineaţa zilei de ieri, a fost schimbată încadrarea juridică din tentativă la omor în infracţiunea de omor.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în seara zilei de 14.07.2012, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi deranjat de faptul că victima C.I. a intervenit să-l despartă când a avut un incident cu un coleg de muncă, inculpatul Martin Constantin i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele, în special în zona capului.

În urma leziunilor traumatice grave, victima C.I. şi-a pierdut cunoştinţa, fiind transportată imediat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea şi transferată la scurt timp la Spitalul de Urgenţă Judeţean Constanţa, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale. Ulterior, victima a decedat.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi a tuturor împrejurărilor producerii faptelor.

***

Luare de mită. Trimitere în judecată. PT Arad

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor  H. S. T. şi S. B. sub aspectul săvârşirii infracţiunii luare de mită.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat următoarea situaţie de fapt:

În noaptea de 13/14.04.2012, în calitate de agenţi principali de poliţie în cadrul Poliţiei Rutiere Arad, inculpaţii H. S. T. şi S. B. au depistat în trafic pe denunţătorul B.V.M. care conducea un autoturism pe drumuri publice fără a poseda permis de conducere şi, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au pretins şi, ulterior, la data de 20.04.2012, au primit de la acesta suma de 600 lei pentru a nu-i întocmi dosar penal.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Arad.

***

Viol. Arestare preventivă. PT Hunedoara

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au dispus, la data de 16.07.2012, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul P. D. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol.  Totodată, aceştia au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului, cerere admisă de magistraţii Tribunalului Hunedoara care au dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada 2009 – 2012, inculpatul P. D. a întreţinut, în mod repetat, prin constrângere (bătăi şi ameninţări cu moartea), relaţii sexuale cu minora F.E.M., (fiica sa vitregă în vârstă de 13 ani).

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Furt calificat. Trimitere în judecată. PJ Sector 1

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor S. G., U. G. M., E. P. G., Ț. P. C., A. D. G. şi D. O. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, în perioada decembrie 2011 – mai 2012, inculpaţii au sustras din mai multe bancomate situate în Bucureşti şi în provincie, diverse sume de bani prin montarea unui dispozitiv artizanal (riglă metalică) pe fanta de eliberare a numerarului bancomatului.

Astfel, după efectuarea electronică a operaţiunii de retragere de numerar, persoanele vătămate nu puteau ajunge în posesia sumelor de bani solicitate, întrucât dispozitivul montat de inculpaţi împiedica acest lucru. După ce persoanele vătămate părăseau zona în care era amplasat bancomatul, inculpaţii îşi însuşeau sumele de bani blocate în tija metalică montată în prealabil de ei.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sector 1.

***

Incident tramvaie Calea Rahovei – Calea Ferentari. Constituire dosar. PJ Sector 5

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, a fost constituită, la data de 18.07.2012, o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la incidentul petrecut, la aceeaşi dată, la intersecţia străzilor Calea Rahovei cu Calea Ferentari – Sebastian, soldat cu 18 răniţi. Aceştia au fost transportaţi la 6 unităţi spitaliceşti din capitală, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Din primele cercetări,  a rezultat faptul că cele două tramvaie (care circulau în sens invers), s-au lovit, ca urmare a faptului că macazul s-a schimbat brusc, fără intervenţia vatmanului, după ce  unul dintre ele trecuse deja cu primele 2 osii de macaz. În acest context, tramvaiul s-a rupt şi a intrat în celălalt.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Trimitere în judecată. SUPC – PÎCCJ

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, la data de 17.07.2012, trimiterea în judecată a inculpatei P. A. I. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada mai – noiembrie 2011, în calitate de gestionar la o casă de amanet din Bucureşti, inculpata şi-a însuşit, în repetate rânduri, din gestiune, bani şi bijuterii din aur, pe care le-a folosit în interes personal, respectiv a întocmit în mod fictiv mai multe contracte de amanet ( în număr de 60) şi a amanetat la alte case de amanet (în total 84 de contracte de amanet), bijuterii ce se aflau amanetate la casa de amanet la care era gestionară.

În acest context, inculpata şi-a însuşit sumele obţinute din amanetare, şi a cauzat un prejudiciu total în cuantum de 124.565 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti.

***

Neglijență în serviciu. Trimitere în judecată. SUPC – PÎCCJ

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, la data de 17.07.2012, trimiterea în judecată a inculpatului R. L. G. (factor poştal) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 19.05.2009, în jurul orei 840, inculpatul s-a prezentat la serviciu, a ridicat corespondenţa pentru ziua respectivă, pe care ulterior a cartat-o, iar la ora 9,45 a mers la casierie de unde a ridicat un sac sigilat (grup de valori) conţinând suma aproximativă de 48.000 lei, pentru distribuirea pensiilor în sectorul său. După aceasta, a revenit în sala factorilor poştali şi a aşezat sacul cu bani pe „rastelul” de scrisori. Atenţionat fiind de către colegii săi cu privire la faptul că lăsase banii nesupravegheaţi, inculpatul R. L. G. i-a luat şi i-a mutat la pupitrul (biroul) său, după care a ieşit să fumeze, pentru ca, în jurul orei 1100, să constate lipsa sacului de bani.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Giurgiu.

>> sursa: mpublic.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Diana NECULA
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică