Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
Print Friendly, PDF & Email

Reorganizarea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor

19.07.2012 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Newsletter
Instagram
Facebook

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 491 din data de 18 iulie 2012 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 700/2012 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

Actul normativ prevede reorganizarea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), in sensul infiintarii Comisariatelor Regionale pentru Protectia Consumatorilor, cu personalitate juridica in locul celor 42 de structuri teritoriale ce detineau personalitate juridica.

Astfel, ANPC va avea in subordine, ca entitati cu personalitate juridica, 8 comisariate regionale pentru protectia consumatorilor si Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor „Larex” Bucuresti.

Comisariatele regionale pentru protectia consumatorilor sunt organizate ca structuri teritoriale subordonate, cu competente limitate teritorial, si sunt conduse de comisari-sefi.

Comisariatele regionale au in structura comisariate judetene pentru protectia consumatorilor, institutii publice fara personalitate juridica, ce sunt coordonate de comisari-sefi adjuncti.

Numarul maxim de posturi pentru ANPC este de 668, exclusiv demnitarii, din care pentru aparatul central 107, iar pentru comisariatele regionale pentru protectia consumatorilor 561.

Comisariatele regionale pentru protectia consumatorilor nou-infiintate preiau de la comisariatele judetene pentru protectia consumatorilor desfiintate, pe baza de protocol de predare-preluare, cladirile, spatiile si terenurile aferente, precum si toate celelalte bunuri aflate in patrimoniu, necesare desfasurarii activitatii specifice, inclusiv fondurile financiare.

ANPC se reorganizeaza in conformitate cu prevederile noului act normativ, in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a acestuia.

Newsletter
Instagram
Facebook

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate