achiziţii publice, afaceri transfrontaliere, arbitraj, asigurări, BANKING, concurenţă, construcţii, contencios administrativ, contravenţii, cyberlaw, data protection, drept civil, drept comercial, drept constituţional, DREPT PENAL, DREPTUL FAMILIEI, dreptul muncii, dreptul sportului, dreptul UE, energie, executare silită, fiscalitate, fuziuni & achiziţii, health & pharma, infrastructură, INSOLVENŢĂ, jocuri de noroc, LITIGII, media & publicitate, mediere, piaţa de capital, PROCEDURĂ CIVILĂ, proprietate intelectuală, protecţia consumatorilorprotecţia mediului, SOCIETĂŢI, telecom
 
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
Unic in Romania: Masterat de Drept medical
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Germania. Hotarare judecatoreasca privind practica circumciziei

23 iulie 2012 | JURIDICE.ro
DREPT PENAL

Un numar foarte mare de parlamentari germani au facut o declaratie comuna prin care solicita ca „circumciziile medicale, fara suferinta inutila a pacientului, sa fie fundamental posibile”, informeaza Deutsche Welle.

Motivul unei astfel de declaratii a fost o decizie a unui tribunal regional din Koln de luna trecuta prin care s-a decis ca circumcizia baietilor reprezinta o vatamare ireparabila, invocand in acest sens faptul ca fiecare copil „are dreptul fundamental la integritatea trupeasca” iar acest drept este mai important decat drepturile parintilor sai.

In speta, parintii unui baietel de 4 ani au decis circumcizia fiului lor, insa aceasta a dus la complicatii. Medicul care a realizat operatia a fost acuzat de procurori de vatamare corporala grava, ulterior fiind achitat de instanta. Tot instanta a decis ca circumcizia nu este ilegala daca este facuta din motive medicale, ceea ce a dus la proteste ale comunitatii evereiesti si musulmane.

In motivarea judecatorului se mai arata: „Libertatea religioasa a parintilor si dreptul lor de a-si educa copilul nu ar fi compromis intr-un mod inacceptabil daca acestia ar fi obligati sa astepte pana cand copilul poate decide singur sa fie circumcis. Trupul unui copil este ireparabil si permanent schimbat de circumcizie. Aceasta schimbare contravine intereselor copilului de a decide ulterior in viata cu privire la credintele sale religioase.”

La randul sau cancelarul Angela Merkel a criticat aceasta decizie si a promis o noua lege care sa protejeze dreptul de a circumcide baietii, potrivit Chicago Tribune.

„Nu doresc ca Germania sa fie singura tara din lume unde evreii nu isi pot practica ritualurile. Altfel, ne vom face de ras”, ar fi spus Merkel la o intalnire cu usile inchise a partidului sau, Crestin-Democrat.


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Lasă un răspuns

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.