Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii

Despre inselaciunea in litigiile patrimoniale
24.07.2012 | Andrei SĂVESCU

JURIDICE - In Law We Trust

Înșelăciunea este inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă (art. 215 Cod penal). Oamenii nu înșeală de fiecare dată când au ocazia, pentru că, așa cum există viață și după moarte, există și viață după ce ai înșelat pe cineva. Înșelăciunea distruge reputația. Înșelăciunea este posibilă doar când lumea este destul de mare, astfel încât câștigul din înșelăciune e mai mare decât riscul pierderii bunului renume. Pentru avocați lumea este mică iar bunul renume înseamnă viață. Pentru avocați bunul renume se câștigă greu și este ușor de pierdut.

Întrebări cu răspuns:
1. Avocații ar trebui să lucreze doar pentru clienți în a căror dreptate cred? Răspunsul este: da.
2. Având în vedere definiția legală a înșelăciunii, este oare posibil ca avocatul să îl inducă în eroare pe judecător, prin prezentarea ca fiind adevărate a unor împrejurări, în scopul de a obține câștig de cauză pentru clientul său? Răspunsul este: nu.

dr. Andrei SĂVESCU
coord. JURIDICE.ro

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.