Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Arii de practică Drept penal

INFO-PICCJ, 23 iulie 2012

23 iulie 2012 | Daniela GHICAJANU, Sorin-Ioan DUMITRASCU, Daniela GHICAJANU

Luare de mită. Arestare preventivă. PT București

Conform comunicatului de presă al PICCJ din data de 23.07.2012, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au solicitat arestarea preventivă a inculpatului C.D.V (agent de poliție ) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

Cererea procurorilor a fost admisă de către magistrații Tribunalului București și au dispus la data de 20.07.2012, emiterea unui mandat de arestarea preventivă, pe numele inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

În conformitatea cu probatoriul administrat, până în acest moment al urmării penale, a rezultat faptul că, la data de 26.06.2012, în jurul orelor 20:05, inculpatul a primit de la martorul-denunțător suma de 300 lei și produse alimentare, îm scopul de a nu-i aplica acestuia o măsură de sancționare pentru comiterea unei abateri la regimul circulației pe drumurile publice săvârșită anterior, la data de 22.06.2012.

Cercetările vor continua în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt si stabilirii răspunderii judiciare.

***

Viol. Arestare preventivă. PT Mehedinți

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi au solicitat, în data de 19.07.2012, instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului G.M. (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol.

Magistraţii Tribunalului Mehedinţi au admis propunerea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 18.07.2012, în jurul orelor 1530, inculpatul G.M., l-a luat cu forţa pe minorul L.D.S. (în vâstă de 9 ani) de pe stradă, l-a dus în locuinţa sa situată într-o comună din judeţul Mehedinţi, unde l-a imobilizat (legându-l la mâini, picioare, la ochi şi la gură) şi l-a constrâns să întreţină relaţii sexuale.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale.

***

Viol. Arestare preventivă. PT Brașov

Procurorii ai Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov au solicitat, la data de 19.07.2012, instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului minor G.F. (în vâsrtă de 17 ani), aflat în stare de reţinere, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol.

Magistraţii Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 19 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în seara zilei de 18.07.2012, în jurul orelor 1800, într-o anexă a locuinţei sale, inculpatul minor G.F. a supus-o unei agresiuni sexuale pe minora B.S.I. (în vârstă de 5 ani), profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra şi de a-şi exprima voinţa, fiind surprins de mama victimei şi de bunicul patern al acesteia.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

***

Contrabandă și deținerea în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării. Trimitere în judecată. PT Maramureș

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus, la data de 20.07.2012, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor Z.D., O.M.P., K.D. şi G. G. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la contrabandă şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, respectiv peste 10.000 de ţigarete de provenienţă ucraineană.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, în noaptea de 27.09.2011, inculpaţii i-au ajutat pe doi cetăţeni ucraineni să introducă în ţară, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal, un număr de 24.550 pachete cu ţigări marca „Viceroy Red” cu timbru ucrainean, ei fiind depistaţi de către organele de poliţie de frontieră.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului se cifrează la valoarea de 265.829 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Vişeu de Sus.

***

Contrabandă. Trimitere în judecată. PJ Sighetu Marmației

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului O.M. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, în seara zilei de 13.02.2012, inculpatul a transportat, în vederea valorificării, 1.000 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană care, au fost introduse în ţară prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal, cauzând, astfel, un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 11.579 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sighetu Marmaţiei.

***

Tentativă de omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice. Trimitere în judecată. PT Mehedinți

Procurori Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor B.V., R.M., R.I. ŞI B.I., B.M. şi I.G. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la infracţiunea de omor deosebit de grav şi ultraj contra bunurilor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

În seara zilei de 18.03.2012, în jurul orelor 2000, în timp ce părţile vătămate S.A. şi S.C. pregăteau un grătar, inculpaţii le-au aplicat lovituri repetate cu bâte, pumni şi picioare, acestea suferind traumatisme cranio – cerebrale şi contuzii multiple.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Mehedinţi.

>> Sursa: mpublic.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Daniela GHICAJANU
student, Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership