« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

INFO-PICCJ, 24 iulie 2012
24.07.2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU, Sorin-Ioan DUMITRASCU, Irina STAN

JURIDICE - In Law We Trust

Omor calificat. Trimitere în judecată. PT Mehedinți

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi  au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului T. C. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt::

În seara zilei de 10.04.2012, în jurul orelor 2145, inculpatul T. C. i-a aplicat mai multe lovituri victimei M.A.C., în zona capului, aceasta suferind un traumatism cranio – cerebral. Inculpatul a fost cercetat, iniţial, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la infracţiunea de omor calificat iar, la data de 17.04.2012, procurorii au dispus schimbarea încadrării juridice a faptei faţă de inculpatul T. C. din tentativă la infracţiunea de omor calificat în omor calificat, întrucât în urma loviturilor primite victima a decedat la data de 16.04.2012.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Mehedinţi.

***

Omor calificat. Trimitere în judecată.  PT Maramureș

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus, la data de 20.07.2012, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului T. F. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, în seara zilei de 12.06.2012, inculpatul T. F. i-a aplicat victimei V.I. o lovitură cu cuţitul în zona precordială, cauzându-i o leziune gravă ce a condus la decesul acesteia.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Maramureş.

***

Tentativă de omor. Trimitere în judecatp. PT Mehedinți

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi  au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului M. I. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 29.03.2012, în jurul orelor 2100, pe fondul consumului de alcool şi în urma unei altercaţii verbale, inculpatul M. I. i-a aplicat părţii vătămate S.E. (concubina sa) o lovitură cu cuţitul ce i-a pus viaţa în primejdie.

În urma leziunilor suferite, partea vătămată S.E. se află internată în spital, ea fiind în stare gravă.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Mehedinţi.

***

Luare de mită, fals intelectual, loviri sau alte violențe, amenințare și ultraj. Propunere arestare preventivă. PT București

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au solicitat, la data de 23.07.2012, instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor:

  • R. M.-S. (agent de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean  Ilfov – Poliţia Oraşului Măgurele) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, fals intelectual, loviri sau alte violenţe, ameninţare şi ultraj;
  • A. L.-I. şi L. D.-I. (agenţi de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean  Ilfov – Poliţia Oraşului Măgurele) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită;

Probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 13.03.2012, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, inculpaţii R. M.-S. şi A. L.-I., au primit suma de 300 de lei, după, ce au pretins anterior o sumă de bani pentru a nu aplica sancţiunea contravenţională prevăzută de lege pentru încălcarea normelor referitoare la circulaţia pe drumurile publice. Totodată, inculpatul R. M.-S. a întocmit la aceeaşi dată un proces-verbal prin care s-a aplicat o sancţiune în cuantum de 140 de lei pentru o abatere nereală, minoră.

În data de 02.04.2012, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, inculpaţii R. M.-S. şi L. D.-I., au primit suma de 300 de lei, după, ce au pretins anterior o sumă de bani pentru a nu aplica sancţiunea contravenţională prevăzută de lege pentru încălcarea normelor referitoare la circulaţia pe drumurile publice. Totodată, inculpatul R. M.-S. a întocmit la aceeaşi dată un proces-verbal prin care s-a aplicat o sancţiune în cuantum de 140 de lei pentru o abatere nereală, minoră.

De asemenea, la data de 17.05.2012, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, inculpaţii R. M.-S. şi A. L.-I. au primit suma de 20 de lei pentru a nu aplica măsurile legale ca urmare a încălcării normelor referitoare la circulaţia pe drumurile publice.

Din probatoriul administrat a mai rezultat şi faptul că, la data de 28.07.2011, inculpatul R. M.-S. i-a aplicat concubinei sale lovituri repetate provocându-i leziuni traumatice care au necesit pentru vindecare, un număr de 5-7 zile de îngrijire medicală;

Totodată, în seara zilei de 06.02.2012, inculpatul R. M.-S. a ameninţat-o pe concubina sa cu pistolul de serviciu (aflat asupra sa în afara orelor de program), precum şi pe agenţii de poliţie care se prezentaseră la domiciliul acesteia, în urma apelului realizat de către ea la numărul de urgenţă 112. La solicitarea echipajului de poliţie de a-i însoţi la secţie, inculpatul R. M.-S. a devenit agresiv şi violent, sens în care s-a impus încătuşarea acestuia în vederea conducerii la poliţie.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

>> Sursa: mpublic.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Irina STAN
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.