« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO)
CărţiProfesionişti

CEDO. Condamnari impotriva Romaniei – 24 iulie 2012
27.07.2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat în data de 24 iulie 2012 hotărârea în cazul Ciupercescu vs. România.

Reclamantul, domnul Dragoş Ciupercescu, în prezent încarcerat în penitenciarul Giurgiu, s-a plâns de condițiile precare de igienă existente în penitenciar, precum și de faptul că în luna decembrie a anului 2009 sistemul de încălzire al penitenciarului nu a funcționat.

Curtea a constatat că au fost încălcate dispozițiile articolului 3 (Interzicerea torturii) din Convenţia pentru apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor fundamentale acordând reclamantului 5000 Euro daune morale.

>> Hotărâre

***

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat în data de 24 iulie 2012 hotărârea în cazul Fűlöp vs. România.

Reclamantul, domnul Zoltan Fűlöp, a fost reprezentat de către A. P. Kolozsi, avocat în cadrul Baroului Oradea.

În prezent, reclamantul execută o pedeapsă de 16 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor, în penitenciarul Oradea.  Înaintea încarcerării, la data de 18 ianuarie 2002, domnul Zoltan Fűlöp a fost supus unui examinări medicale, fiind declarat sănătos din punct de vedere medical, însă, la data de 5 octombrie 2005 a fost diagnosticat cu tuberculoză.

Curtea a constatat că au fost încălcate dispozițiile articolului 3 (Interzicerea torturii) din Convenţia pentru apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor fundamentale acordând reclamantului 7500 Euro daune morale și 1320 Euro cheltuieli de judecată.

>> Hotărâre

***

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat în data de 24 iulie 2012 hotărârea în cazul Stanca vs. România.

Reclamantul, domnul Alin Valentin Stanca, a fost reprezentat de către Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului.

În anul 2002, în calitate de director adjunct al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor, domnul Alin Valentin Stanca a fost acuzat de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și spălare de bani.

Reclamantul s-a plâns de faptul că nu a fost ascultat personal în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Curtea a constatat că au fost încălcate dispozițiile articolului 6, alineat 1 (Dreptul la un proces echitabil) din Convenţia pentru apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor fundamentale, acordând reclamantului 3600 Euro daune morale și 1000 Euro cheltuieli de judecată.

>> Hotărâre

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Cuvinte cheie: ,
Secţiuni/categorii: CEDO

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD