« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Regulament UE privind crearea unui certificat european de mostenitor
01.08.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene  nr. L 201 din data de 27 iulie 2012 a fost publicat Regulamentul UE nr. 650/2012 al Parlamentului European si al Consiliului din 4 iulie 2012 privind competenta, legea aplicabila, recunoasterea si executarea hotararilor judecatoresti si acceptarea si executarea actelor autentice in materie de succesiuni si privind crearea unui certificat european de mostenitor.

Potrivit noului Regulament, criteriul unic pentru stabilirea atat a competentei judiciare cat si a legii aplicabile este locul in care persoana decedata isi avea resedinta obisnuita. Actul prevede si un certificat european de mostenitor care va face dovada calitatii de mostenitor sau de administrator al succesiunii, fara efectuarea altor formalitati pe teritoriul UE.

Regulamentul se va aplica de la 17 august 2015 (cu exceptia articolelor 77  și 78, care se aplica de la 16 ianuarie 2014, precum si a articolelor 79, 80 si 81, care se aplica de la 5 iulie 2012).

>> Regulamentul

 
Secţiuni: Drept civil, Dreptul Uniunii Europene | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD