Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-DIICOT, 31 iulie 2012


31 iulie 2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Arii de practică, Drept penal

Constituire a unui grup infracțional organizat, șantaj, fraudă informatică prin modificarea de date informatice și înșelăciune. Percheziții domiciliare. DIICOT – Structura Centrală

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, împreună cu ofiteri de poliţie judiciară din cadrul IGPR-DCCO, efectuează 15 percheziţii domiciliare pe raza mun. Bucureşti şi în localitatea Zimnicea, vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, constituit din 10 persoane, specializat în săvârşirea de infracţiuni de violenţă, şantaj si fraude informatice, în scopul obţinerii unor  importante sume de bani.

Activitatea infracţională a învinuiților, cunoscuți ca aparținând grupării „Sportivilor”, a fost coordonată de către învinuitul B. M. E., 35 de ani, din mun. Bucureşti.

La data de 10/11.07.2012, învinuitul B. M. E. a obținut în mod fraudulos  un câștig de 170.000 lei,  printr-o intervenţie mecanică neautorizată asupra unui aparat  pentru jocuri de noroc, tip ruletă electronică, aparatul fiind alterat de către invinuiți astfel încât să genereze combinaţia câştigătoare.

Ulterior, membrii grupării au agresat și amenințat cu moartea mai multe victime și pe administratorul societății comerciale în incinta căreia se află amplasat aparatul, pentru a-l determina pe acesta din urmă să le plătească suma de 170.000 de lei astfel obținută.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au fost conduse în vederea audierii 10 persoane, față de care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracţiunilor de „constituire a unui grup infracțional organizat”, şantaj, „fraudă informatică prin modificarea de date informatice” şi înşelăciune, prev. de art. 7 rap. la art. 2 lit. b pct. 4, 5, 18 din Legea nr. 39/2003, art. 194  alin. 1 din C.p., art. 49 din Legea nr. 161/2003 şi art. 215 alin. 1, 2  C.p.

Suportul logistic a fost asigurat de către DOS.

Imagini video – versiunea pentru download

>> Sursa: diicot.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică