Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

INFO-PICCJ, 1 august 2012
01.08.2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU

JURIDICE - In Law We Trust

Omor deosebit de grav. Arestare preventivă. PT Galați

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului C.D.R. (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor deosebit de grav.

Magistraţii Tribunalului Galaţi au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 de zile.

Probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 28/29.07.2012, inculpatul C.D.R. i-a aplicat victimei D.C.M. multiple lovituri cu un corp contondent alungit, inclusiv în zone vitale, producându-i acesteia un politraumatism craniocerebral şi facial cu plăgi contuze şi traumatism toracic cu fractură de stern şi fracturi costale bilaterale cu contuzii pulmonare şi de cord, decesul acesteia datorându-se şocului traumatic şi hemoragic cu insuficienţă respiratorie acută consecutivă.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Tâlhărie. Arestare preventivă. PJ Brăila

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpatului R.A. (minor) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

Magistraţii Judecătoriei Brăila au admis solicitarea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului minor, pentru o perioadă de 19 zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 25.07.2012, în timp ce se afla la Bariera Călăraşi din municipiul Brăila, inculpatul R.A. a sustras, prin violenţă, părţii vătămate o bicicletă în valoare de 200 lei.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Înșelăciune și emiterea unei file CEC cu lipsa elementelor esențiale cerute de lege. Trimitere în judecată. PT Suceava

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului A.V. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi de emitere a unei file CEC cu lipsa elementelor esenţiale cerute de lege.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

În perioada iunie–iulie 2009, în calitate de administrator şi asociat unic al unei societăţi comerciale din judeţul Suceava, inculpatul A.V. a indus în eroare  reprezentanţii unei societăţi din municipiul Constanţa, de la care, pe baza a 87 de facturi fiscale, s-a aprovizionat cu mărfuri în valoare totală de 722.483 lei, sumă pe care şi-a însuşit-o în totalitate după comercializarea mărfurilor. Totodată, acesta a refuzat plata către partenerul său de afaceri şi a încercat să se sustragă prin schimbarea conturilor bancare, cesionarea fictivă a părţilor sociale, schimbarea fictivă a sediului social, ascunderea evidenţei contabile a firmei şi introducerea acesteia în faliment.

De asemenea, din probatoriul administrat s-a reţinut faptul că, în luna iunie 2009, inculpatul a emis o filă CEC cu lipsa elementelor esenţiale cerute de lege privitoare la dată şi suma scadentă.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

***

Evaziune fiscală. Arestare preventivă. PT Mehedinți

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi au solicitat, instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpatului M.M. (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de asociere în vederea rambursării sau restituirii ilegale de TVA şi complicitate la evaziune fiscală.

Magistraţii Tribunalului Mehedinţi au respins cererea procurorilor şi au dispus faţă de inculpatul M.M. măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada 2008-2010, inculpatul, în calitate de reprezentat şi administrator al unor firme din oraşul Strehaia, a derulat operaţiuni comerciale nereale, ce au avut ca efect fraudarea bugetului de stat şi însuşirea sumelor datorate statului.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului se cifrează la valoarea de 2.460.244  lei.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

>> Sursa: diicot.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.