Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Proiectele de finantare finalizate de TUCA ZBARCEA & ASOCIATII in primele cinci luni


3 august 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Volumul de activitate la nivelul departamentului financiar-bancar din cadrul Ţuca Zbârcea & Asociaţii a înregistrat o creştere importantă în primul semestru raportat la perioada similară a lui 2011. Finanţările acordate Olympus Diary, Carrefour Property, Espe Energia şi Transelectrica sunt principalele mandate de creditare „new money” încheiate recent de avocaţii firmei de avocatură.

În ultimele cinci luni, avocaţii departamentului de drept financiar-bancar din cadrul Ţuca Zbârcea & Asociaţii au contribuit la finalizarea cu succes a unor proiecte de finanţare noi în valoare de 115 milioane de euro şi au asistat în mai multe proiecte vizând restructurarea unor facilităţi de finanţare existente, cu precădere în domeniul imobiliar.

„Este poate prematur să vorbim despre o revenire a acestui domeniu la nivelul întregii pieţe, dar în ceea ce ne priveşte semnalele sunt încurajatoare. Am fost activi în zona de restructurare sau valorificare a portofoliilor de credite neperformante. De asemenea, am oferit asistenţă juridică în cadrul unor proiecte de finanţare noi, în condiţiile în care piaţa „new money” rămâne în continuare expusă turbulenţelor externe. Se vede însă că principalii jucători din sistemul bancar sunt activi şi dispuşi să susţină proiecte solide, creditul fiind un instrument important de dezvoltare a afacerii”, a declarat Mihai Dudoiu, Partener al Ţuca Zbârcea & Asociaţii şi coordonatorul proiectelor firmei în sectorul financiar-bancar.

Echipa de drept financiar-bancar a Ţuca Zbârcea & Asociaţii a asistat Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB) în legătură cu un împrumut în valoare de 30 milioane de euro pentru finanţarea creşterii capacităţii de export a unei fabrici din Braşov deţinută de compania Olympus Diary din Grecia. De asemenea, avocaţii Ţuca Zbârcea & Asociaţii au contribuit la obţinerea de către Carrefour Property şi NEPI a unei finanţări de 26 milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor de construcţie a centrului comercial Ploieşti Shopping City. Finanţarea atrasă de la BRD Groupe Société Générale reprezintă 40% din investiţia totală în proiectul dezvoltat împreună cu NEPI. Banca Comercială Română (BCR) a acordat un credit de 17 milioane de euro companiei Espe Energia SRL pentru construcţia unei microhidrocentrale, asistenţa BCR în acest proiect fiind asigurată de Ţuca Zbârcea & Asociaţii. Echipa de avocaţi din cadrul Ţuca Zbârcea & Asociaţii a asistat clubul de bănci BRD Groupe Société Générale – La Caixa – ING Bank într-o finanţare de 42 milioane de euro pentru retehnologizarea a două staţii de transformare ale Transelectrica.

Proiectele au fost coordonate de Mihai Dudoiu, din echipă făcând parte şi Patricia Enache, Avocat senior; Dragoş Stratone, Avocat senior; Olga Cobăsneanu, Avocat.

„Sigur că există riscul perpetuării unor tensiuni care pot inhiba perspectivele de funcţionare normală a pieţelor financiare. Din acest punct de vedere, pentru noi este important în primul rând să menţinem dezvoltarea practicii pe aceleaşi coordonate – mă refer aici nu doar la proiecte de finanţare noi, ci şi la restructurarea proiectelor de finanţare existente, precum şi la asistenţa acordată instituţiilor financiare pentru asigurarea conformării cu diversele reglementări cu impact asupra sistemului financiar-bancar, cum ar fi Noul Cod Civil şi Noul Cod de Procedură Civilă. De asemenea, vrem să fim din ce în ce mai activi pe piaţa creanţelor bancare, şi nu este exclus ca, pe lângă o serie de finanţări importante, să acordăm asistenţă în legătură cu vânzarea unor portofolii de credite neperformante”, a precizat Mihai Dudoiu.

Avocatul a adăugat că diversificarea portofoliului de clienţi şi creşterea volumului de activitate au determinat extinderea echipei de avocaţi specializaţi în drept financiar-bancar, anticipând că nevoia de servicii juridice specializate se va menţine şi în perioada următoare.

Despre Ţuca Zbârcea & Asociaţii: Cu o echipă formată din 95 de avocaţi dintre care 20 parteneri în cadrul biroului din Bucureşti, Ţuca Zbârcea & Asociaţii operează un sediu secundar în Cluj-Napoca, care funcţionează în asociere cu Nistorescu, Şomlea & Asociaţii, cât şi un birou de reprezentanţă în Madrid, Spania. Totodată, firma a stabilit o colaborare strategică pe principiul „best friend” cu firma de avocatură Ţurcan Cazac, liderul pieţei de avocatură de business din Chişinău, Republica Moldova.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii oferă asistenţă juridică în toate domeniile dreptului, fiind recomandată de prestigioase directoare internaţionale de specialitate pentru serviciile în domenii precum litigii şi arbitraje internaţionale, achiziţii publice, energie şi resurse naturale, drept financiar-bancar, infrastructura, dreptul muncii si drept social, drept societar şi comercial, fuziuni, achiziţii / privatizări, etc.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a primit numeroase aprecieri şi distincţii pentru dinamismul, viziunea şi determinarea cu care a adoptat practici inovatoare pe piaţa serviciilor juridice din România. Astfel, în ultimii cinci ani, Ţuca Zbârcea & Asociaţii a fost singura casă de avocatură din Europa de Est recunoscută în raportul Financial Times’ Innovative Lawyers ca una dintre cele mai inovatoare firme de avocatură din Europa Continentală. Totodată, firma a câştigat premiul Law Firm of the Year: Romania (IFLR European Awards 2012), premiul Best Managed Workplace pentru cel mai apreciat stil de management (MPF European Leadership Awards 2012), premiul Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans (The Lawyer European Awards 2010), premiul Law Firm of the Year (Chambers Europe Awards for Excellence 2010). De asemenea, timp de patru ani consecutivi Ţuca Zbârcea & Asociaţii a fost desemnată Firma de avocatură a anului din România, urmare a nominalizărilor primite din partea unui juriu independent, constituit din reputaţi oameni de afaceri.

Portofoliul Ţuca Zbârcea & Asociaţii include numeroase companii naţionale şi multi-naţionale, importante instituţii financiare, precum şi autorităţi publice şi instituţii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienţi se numără: Erste Bank / Banca Comercială Română (BCR), OMV Petrom, CEZ, Rompetrol Rafinare, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Orkla Foods, Colgate Palmolive, GED Capital Development, Cadbury, Bursa de Valori Bucureşti, BRD-Groupe Société Générale, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania, ING Real Estate etc.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică