Varia
JURIDICE

Drept national si drept european – Iasi, 25-28 octombrie 2012
07.08.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Cu ocazia celebrării înfiinţării Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Facultatea de Drept organizează sesiunea ştiinţifică anuală Conferinţa Internaţională “Drept naţional şi drept european”. Evenimentul este structurat pe trei secţiuni:

  1. Drept privat  – 26 octombrie 2012,  cu titlul: „ Noi teme de reflecţie în dreptul privat românesc şi european”. Cu acest prilej va fi lansat Centrul Robertianum de Drept Privat al Facultăţii de Drept, fiind invitate să conferenţieze personalităţi marcante ale lumii juridice europene, pe tema: „Filiații naturale între cultura europeană și jurisprudența instanțelor europene”.
  2. Drept public – 27 octombrie 2012, cu titlul: „Dreptul public, guvernanţa şi binele comun”.
  3. Drept penal  – 28 octombrie 2012, cu titlul: “Dreptul penal naţional şi dreptul penal european”.

Conferinţa este prefaţată de dezbaterea cu tema:”Rolul Parlamentului în procesul democratic”, organizată de The European Law Students’ Association (ELSA) Iaşi, care va avea loc pe data de 25 octombrie 2012.

Invitaţia de a participa la lucrările conferinţei este adresată tuturor juriştilor din mediul universitar, precum şi practicienilor, din ţară, dar şi celor interesaţi din străinătate, conferinţa reprezentând o oportunitate pentru dezbateri şi schimb de idei.

Comitetul de organizare invită participanţii la o prezentare orală a lucrărilor care se circumscriu temelor stabilite pentru cele trei secţiuni, urmând ca acestea să fie publicate într-un volum cu ISBN, la Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Pentru detalii, va rugăm să consultaţi site-ul conferinţei la adresa http://laws.uaic.ro/conferinta2012

Secţiuni: VARIA (alte surse) | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO