Secţiuni » Arii de practică » Business » Fuziuni & Achiziţii
Fuziuni & Achiziţii
Profesionişti
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Masterclass US Litigators
Fuziuni și achiziții
 1 comentariu

MUSAT & ASOCIATII, primii dupa numarul si valoarea tranzactiilor consiliate in 2012

9 august 2012 | JURIDICE.ro

Muşat & Asociaţii conduce clasamentul caselor de avocatură din România în domeniul fuziuni şi achiziţii, atât în ceea ce priveşte numărul, cât şi valoarea aferentă tranzacţiilor încheiate în perioada ianuarie-iulie 2012. Potrivit ultimului raport preliminar realizat de DealWatch, companie specializată în cercetarea pieţei fuziunilor şi achiziţiilor, Muşat & Asociaţii ocupă primul loc în ambele clasamente, finalizând cu succes un număr de 5 tranzacţii, cu o valoare totală de 68,14 milioane euro.

„Echipa Muşat & Asociaţii de fuziuni şi achiziţii este una dintre cele mai active şi reprezentative din piaţă, ale cărei rezultate au fost recent premiate cu Gold Award la categoria „Cea mai bună casă de avocatură din Europa Centrală şi de Est, de către International Legal Alliance Summit & Awards 2012. Am fost şi continuăm să fim implicaţi în tranzacţii de amploare, derulate atât la nivel naţional, cât şi multijurisdicţional, în care eforturile susţinute, cunoştinţele şi expertiza avocaţilor noştri se concretizează în negocieri încheiate cu succes pentru clienti, rezultate cu atât mai valoroase în actualul context politic şi economic”, a declarat Mona Muşat, Managing Partner Muşat & Asociaţii.

În primele 7 luni ale anului, Muşat & Asociaţii a consiliat OPSPI în oferta publică secundară pentru vânzarea a 15% din Transelectrica, încheiată cu succes la sfârşitul lunii martie, şi a asistat NOKIA în procesul de vânzare al fabricii de producţie către compania De’Longhi. De asemenea, echipa Muşat & Asociaţii a acordat asistenţă juridică unui important investitor german – Thomas Manns – în achiziţia companiilor Astra Vagoane, Meva şi Romvag (considerată cea mai complexă achiziţie a anului 2012), şi a fost alături de fondul de invesţii HKD Global Industry Ventures Limited în preluarea procesatorului de carne Integra SRL. În plus, tranzacţia cross-border prin care Eldorado Gold Corporation a preluat activităţile pe care European Goldfields Limited le avea în ţara noastră în domeniul exploatării zăcămintelor aurifere a fost finalizată cu ajutorul Muşat & Asociaţii.

Tot în prima parte a anului, un proiect major care a solicitat asistenţa juridică complexă implicând avocaţi specializaţi din mai multe arii de practică, a constat în pregătirea şi derularea ofertei în valoare de 200.000.000 Euro înaintată de Oz Minerals Limited, o companie minieră de top din Australia concentrată pe extracţia de cupru, pentru achiziţia Cuprumin S.A., societate care deţine drepturile miniere asupra celui mai mare depozit de cupru din România, reprezentând aproximativ 60% din rezervele naţionale.

Echipa de avocaţi Muşat & Asociaţii este implicată în prezent în procesul de privatizare al combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, al CFR Marfă, dar şi în majoritatea proiectelor importante derulate pe piaţa de capital, precum vânzarea secundară a unui pachet de 15% din acţiunile Transgaz, lansarea ofertei publice iniţiale pentru vânzarea a 20% din Tarom, dar şi în derularea ofertei publice primare de vânzare a 10% din capitalul social al societăţii Hidroelectrica.

Practica Muşat & Asociaţii de peste 20 de ani în fuziuni şi achiziţii este constant recunoscută de renumitele ghiduri internaţionale – Legal 500, PLC Which Lawyer?, IFLR 1000 şi Chambers & Partners care recomandă firma şi avocaţii săi drept lideri în domeniu.

Despre MUŞAT & ASOCIAŢII

Arbitraj comercial

Servicii JURIDICE.ro

Evenimente juridice

MUŞAT & ASOCIAŢII este una dintre primele case de avocatură înfiinţate în România, după 1 ianuarie 1990. Având 16 parteneri şi peste 100 de avocaţi şi consilieri, MUŞAT & ASOCIAŢII oferă servicii de consultanţă în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziţii, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţă, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, pieţe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUŞAT & ASOCIAŢII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicaţiile străine de specialitate (Chambers & Partners, Practical Law Company, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieţei avocaţiale, mulţi dintre avocaţii firmei fiind la rândul lor nominalizaţi de aceste publicaţii ca făcând parte din elita avocaturii de business din România.

Recent, Muşat & Asociaţii a câştigat Gold Award la categoria „Cea mai bună casă de avocatură din Europa Centrală şi de Est”, pentru rezultatele excelente înregistrate pe piaţa din România de echipa Muşat & Asociaţii, atât în ceea ce priveşte evoluţia portofoliului de mandate reprezentante pe parcursul anului 2011 în practica de fuziuni & achiziţii, cât şi în ceea ce priveşte strategia de management adoptată.

De asemenea, MUŞAT & ASOCIAŢII este prima casă de avocatură de pe piaţa locală distinsă cu prestigiosul premiu „The National Law Firm of the Year“ acordat de publicaţia britanică de specialitate International Financial Law Review (IFLR) care realizează şi binecunoscutul ghid juridic internaţional IFLR 1000. De asemenea, renumita publicaţie Chambers Europe a decernat firmei MUŞAT & ASOCIAŢII trofeul „Romanian Law Firm of the Year„, pentru casa de avocatură cu cele mai bune performanţe în România, în cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

MUŞAT & ASOCIAŢII oferă în mod regulat consiliere juridică celor mai cunoscute şi respectate corporaţii din România, inclusiv o treime din Top 100 şi jumatate din Top 500 mari companii, precum şi instituţiilor publice şi financiare locale în tranzacţii corporative şi financiare sofisticate şi în proceduri complexe de rezolvare a conflictelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienţi, majoritatea din categoria investitorilor străini printre care: Enel SpA, GDF Suez, Rompetrol, Colas, European Investment Bank, RBS (Royal Bank of Scotland), ING Bank, Fortis Bank, KBC Bank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BNP Paribas, OTP Bank, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Novartis, Roche, Abbot, General Electric, General Motors, Microsoft, Intel, Oracle, Google, AON, Amazon.com, AT&T, Nokia, Alcatel – Lucent, Telecom Italia, Thyssen Krupp, Generali, AFI Europe, Electrolux, Caterpillar, Monsanto, Deutsche Bahn, SAB Miller, etc.

Citeşte mai mult despre , , , , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories

Servicii J   Cont profesional [membership]   Catalog   Documentare   Comunicare   Revealing   Vizual   Website   Logo   Foto   Video   Talent Search   Recrutare   Evenimente   Directoare internaţionale