Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
2 comentarii

ICCJ. Incuviintarea executarii unei hotarari pronuntate intr-un stat membru al UE. Calea de atac
10.08.2012 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Drept civil, Drept comercial, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 44/2001 al Consiliului din 22 decembrie 2000 privind competenţa judiciară, împotriva hotărârii tribunalului de recunoaştere şi încuviinţare a executării silite a unei hotărâri judecătoreşti pronunţate într-un stat membru al Uniunii Europene în materie comercială, pârâtul are posibilitatea de a introduce o acţiune, în procedură contradictorie, în cazul în care consideră că unul din motivele de neexecutare este îndeplinit. Dreptul la acţiune îi este recunoscut şi reclamantului în cazul în care hotărârea de încuviinţare a executării este respinsă. Fiind reglementată ca singura cale de atac, acţiunea prevăzută la art.4.3 din Regulament este dată în competenţa Curţii de apel, care pronunţă o hotărâre irevocabilă, în compunerea prevăzută de dreptul intern, ca instanţă de recurs. (Decizia nr. 1136 din 1 martie 2012 pronunțată în recurs de Secția a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație şi Justiție având ca obiect încuviinţarea executării silite a unei hotărâri judecătoreşti pronunţate într-un stat membru)

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti