Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 9 august 2012


10 august 2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Împiedicarea prin orice mijloace a liberului exercițiu al dreptului de a participa la referendum. Constituire dosar. PJ Constanța

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au fost înregistrate, în perioada 29 iulie – 09 august, un număr de 16 cauze penale, având ca obiect posibile infracţiuni la Legea nr. 3/2000 privind referendumul, toate acestea fiind în lucru la organele de poliţie, cercetările desfăşurându-se sub supravegherea procurorilor.

Unul dintre aceste dosare are ca obiect o plângere formulată de către Organizaţia Judeţeană Constanţa a Partidului Democrat Liberal,  împotriva numitului M.R.Ș., primarul Municipiului Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută de art. 52 din Legea 3/2000, cauză aflată în faza actelor premergătoare.

Până în prezent, procurorul de caz nu a dispus şi nu a efectuat audieri, o serie de persoane fiind, însă, audiate, în cursul zilei de ieri, 08.08.2012, la sediul poliţiei Municipiului Constanţa – Biroul Investigaţii Criminale, care efectuează cercetările în cauză.

Pe măsura derulării cercetărilor în aceste cauze, vom informa opinia publică.

***

Tentativă de omor calificat și ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice. Arestare preventivă. PT Arad

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul G.A. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Totodată, procurorii au solicitat instanţei de judecată, arestarea preventivă a acestuia, cerere admisă de magistraţii Tribunalului Arad, care au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, în noaptea de 06/07.08.2012,  în jurul orelor 0300, în timp ce se aflau într-un bar din Arad, în prezenţa mai multor persoane, inculpatul G.A., pe fondul geloziei, i-a aplicat părţii vătămate T.M. (concubina sa) mai multe lovituri cu un cuţit în zona abdomenului, provocându-i leziuni ce au necesitat o intervenţie chirurgicală de urgenţă.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Deces. Constituire dosar. PT Hunedoara

Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara a fost constituită, la data de 07 august 2012, o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la decesul unei persoane.

Din primele cercetări a rezultat faptul că, la data de 07 august 2012, la locuinţa unui agent de poliţie din Orăştie, a fost descoperit cadavrul unei persoane de sex masculin ce prezenta o plagă prin împuşcare.

Totodată, la faţa locului a fost găsită şi o armă de vânătoare, despre care există indicii că ar fi provocat decesul.

În cauză s-a dispus efectuarea unei autopsii medico-legale de către Serviciul Judeţean de Medicină Legală Hunedoara – Deva.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

>> Sursa: mpublic.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii