Secţiuni » Articole » Opinii
Opinii
Condiţii de publicare
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Opinii

Maxim 9,5

20 august 2012 | Andrei SĂVESCU

Am văzut o reclamă în care un laptop este promovat insistându-se pe faptul că bateria durează “până la 9,5 ore”. Nu trebuie să fii prea deștept ca să înțelegi că “până la 9,5 ore” înseamnă “maxim 9,5 ore”. Adică oricât de puțin timp… Deși acest lucru e foarte ușor de înțeles, oamenii apreciază aparatul, pentru că ține mult bateria. Cu alte cuvinte, deși știu că mesajul promoțional nu are consistență, oamenii acționează ca și cum mesajul ar avea consistență…

Neclaritatea este o însușire a adevărului însuși, adică a modului în care lucrurile se regăsesc în capul nostru. Așa se reflectă lucrurile în minte: blurate (în engleză blurred), ușor neclar. Munca juristului necesită sensibilitate și finețe: pentru a putea convinge, el trebuie să perceapă felul de blur din mintea celuilalt și să argumenteze corespunzător.

Atât teoria dreptului cât și lupta judiciară sunt cauzate de faptul că înțelegerea lucrurilor se bazează pe aptitudinea de a opera cu noțiuni blurate. Asta nu-i o problemă, ci un modus vivendi.

dr. Andrei SĂVESCU

Citeşte mai mult:
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică