Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 21 august 2012
21.08.2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU

Secţiuni: Arii de practică, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Tentativă omor calificat. Arestare preventivă. PT Suceava

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au solicitat, la data de 20.08.2012, instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpatului B.I.P. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat.

Magistraţii Tribunalului Suceava au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat următoarea situaţie de fapt:

La data de 17.08.2012, într-un local public din municipiul Suceava, inculpatul a exercitat acte de violenţă asupra victimei M.M., cu ajutorul unor corpuri şi mijloace contondente dure, producându-i leziuni care i-au pus viaţa în primejdie.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Trafic de influență. Propunere arestare preventivă. PT Dolj

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus, la data de 20.08.2012, punerea în mişcare şi reţinerea inculpatului C.M., iar în cursul zilei de astăzi, vor propune arestarea preventivă a acestuia, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă (două fapte).

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a reieşit faptul că, în perioada 2011-2012, inculpatul (fost ofiţer în cadrul unui penitenciar din Craiova, actualmente pensionar), a pretins şi primit de la un denunţător, echivalentul în lei a sumei de 1000 euro, precum şi suma de 500 lei şi mai multe produse alimentare, în schimbul facilitării transferului fiului său, dintr-un penitenciar în altul.

De asemenea, la data de 20.08.2012, inculpatul a pretins diverse sume de bani de la un alt denunţător, din care a primit suma de 600 lei, în schimbul promisiunii de a face demersurile necesare în vederea facilitării transferului fratelui acestuia, aflat în stare de deţinere.

În acest context, la data de 20.08.2012, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au organizat constatarea în flagrant a infracţiunii, ocazie cu care inculpatul a fost surprins în timp ce primea de la denunţător suma de 800 euro.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Maltratare animale. Constituire dosar. PJ Vălenii de Munte

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte au fost constituite, la data de 21.08.2012, două dosare penale în care se efectuează cercetări cu privire la maltratarea a trei cai.

Din primele cercetări, a rezultat faptul că animalele au fost găsite de către stăpânii lor, în dimineaţa zilei de 19.08.2012, cu limbile secţionate, după ce aceştia îi lăsaseră să pască pe un teren aflat în litigiu.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Dare de mită. Propunere arestare preventivă. PT Maramureș

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus, la data de 20.08.2012, reţinerea pentru 24 de ore a învinuitului P.M. (cetăţean ucrainean) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Totodată, în cursul zilei de astăzi, acesta urmează să fie prezentat magistraţilor Tribunalului Maramureş cu propunere de arestare preventivă.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 20.08.2012, învinuitul P.M. a remis suma de 300 dolari unui lucrător de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş, pentru a-l determina să facă acte contrare atribuţiilor de serviciu, respectiv să nu îi întocmească dosar penal pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

>> Sursa: mpublic.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti