Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

A fost modificata Directiva UE cu privire la produsele cosmetice
22.08.2012 | JURIDICE.ro, Elena Mirela SIPOȘ


În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria L 208 a fost publicată Directiva 2012/21/UE de modificare, în scopul adaptării la progresul tehnic, a anexelor II și III la Directiva 76/768/CEE a Consiliului cu privire la produsele cosmetice.

În anul 2001 a fost publicat un studiu ştiinţific cu privire la utilizarea vopselelor de păr şi riscul de apariţie a cancerului. Astfel, comitetul ştiintific pentru produse destinate consumatorilor au ajuns la concluzia că riscurile posibile pot constitui sursă de îngrijorare. Comitetul a recomandat adoptarea unei strategii generale pentru evaluarea siguranţei acestor substanţe, ulterior Comisia Europeană convenind cu statele member şi alte părţi interesate adoptarea acestor strategii generale. Drept urmare, Directiva 78/768/CEE este modificată pentru a fi incluse noile strategii de evaluare a substanţelor utilizate în vopselele de păr permanente.

Pentru a se conforma acestei directive, statele membre vor aplica până la 1 martie 2013 dispoziţiile cu privire la evaluarea substanţelor din vopselele de păr. Directiva intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Elena Mirela SIPOȘ
Centrul de Excelenţă Academică

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate