« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

ICCJ. Administrarea probatoriului in fata instantei de judecata
22.08.2012 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că cercetarea legalităţii dispoziţiei, prin care unitatea deţinătoare s-a pronunţat asupra notificării efectuate în baza Legii nr. 10/2001, nu se poate face doar prin prisma dovezilor depuse în procedura administrativă, ci în conformitate cu principiul nemijlocirii instanţei care guvernează administrarea probatoriului (consacrat de art. 169 alin. (1) C. proc. civ.), fundamentarea soluţiei instanţei trebuie să se facă, în primul rând, pe probele administrate în faţa acesteia. În acest sens, încuviinţând administrarea probelor pe aspecte care vizau întinderea dreptului de proprietate, instanţa de apel a respectat normele procedurale care guvernează procesul civil, precum şi dreptul reclamanţilor la un proces echitabil, garantat de articolul 6 al Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, prin  admiterea posibilităţii acestora de a face dovada susţinerilor lor, în procedura judiciară. (Decizia nr. 211 din 18 ianuarie 2012 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect contestaţia împotriva dispoziţiei emise de Primarie în baza Legii nr. 10/2001)

Corina CIOROABĂ

 
Secţiuni: Drept civil | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD