Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Administrarea probatoriului in fata instantei de judecata


22 august 2012 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că cercetarea legalităţii dispoziţiei, prin care unitatea deţinătoare s-a pronunţat asupra notificării efectuate în baza Legii nr. 10/2001, nu se poate face doar prin prisma dovezilor depuse în procedura administrativă, ci în conformitate cu principiul nemijlocirii instanţei care guvernează administrarea probatoriului (consacrat de art. 169 alin. (1) C. proc. civ.), fundamentarea soluţiei instanţei trebuie să se facă, în primul rând, pe probele administrate în faţa acesteia. În acest sens, încuviinţând administrarea probelor pe aspecte care vizau întinderea dreptului de proprietate, instanţa de apel a respectat normele procedurale care guvernează procesul civil, precum şi dreptul reclamanţilor la un proces echitabil, garantat de articolul 6 al Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, prin  admiterea posibilităţii acestora de a face dovada susţinerilor lor, în procedura judiciară. (Decizia nr. 211 din 18 ianuarie 2012 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect contestaţia împotriva dispoziţiei emise de Primarie în baza Legii nr. 10/2001)

Corina CIOROABĂ

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii