Secţiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

Apple vs. Samsung. Verdicte in SUA si Coreea de Sud


27 august 2012 | Diana STOICA
Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Dreptul proprietatii intelectuale
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

SUA: Apple a ieşit învingător din procesul contra Samsung, care era acuzat de încălcarea presupuselor brevete de invenţie.  Juriul Tribunalului Federal din San Jose, California, a deliberat doar 3 zile şi a decis să acorde companiei Apple peste un miliard de dolari daune, mai puţin de jumătate din suma pretinsă de Apple (2.5 miliarde de dolari).

Apple a intentat procesul în aprilie 2011, susţinând că smartphone-urile Samsung Galaxy şi tabletele Samsung erau mult prea asemănătoare cu produsele Apple iPhone şi iPad, că Samsung a încălcat mărcile Apple şi s-a angajat în activităţi de concurenţă neloială.

Juriul a constatat că Samsung a încălcat şase din cele şapte brevete în discuţie şi în cinci din aceste cazuri încălcarea a fost intenţionată. Tableta Samsung Galaxy Tab 10.1 nu a fost clasificată ca încălcare a brevetelor de proiectare.

Coreea de Sud: Tot vineri, un tribunal sud-coreean a decis că cei doi giganţi ai tehnologiei au încălcat fiecare brevetele celuilalt şi a impus o interdicţie parţială a produselor în Coreea de Sud.

Tribunalul Central Seoul a ordonat companiei din Cupertino să scoată de pe piaţa Sud Coreeană toate produsele iPhone 3GS, iPhone 4, iPad şi iPad 2, arătând că societatea a încălcat o serie de brevete de telecomunicaţii care aparţin de Samsung.

În acelaşi timp, instanţa a apreciat că Samsung a încălcat un brevet Apple legat de capacitatea de mobilitate a ecranului şi a impus o interdicţie asupra vânzării produselor Galaxy S2.

Cu toate acestea, vânzările recente ale iPhone 4S şi Galaxy S3 nu au fost afectate de interdicţia celorlalte produse.

Apple a fost obligată la plata daunelor în valoare de 17.650 de dolari pentru fiecare brevet încălcat iar Samsung la suma de 22.000 de dolari pentru încălcarea funcţiei de mobilitate touchscreen.

Diana STOICA
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro